Западът няма да посмее да наложи ембарго върху руския петрол,

...
Западът няма да посмее да наложи ембарго върху руския петрол,
Коментари Харесай

Руски икономист-либерал: Путин има икономическо оръжие, аналогично на ядреното - нефта

Западът няма да посмее да наложи ембарго върху съветския нефт, тъй като изтеглянето му от пазара ще докара до международна рецесия. Това съобщи избягалият от Русия демократичен икономист Дмитрий Некрасов в изявление за телевизионния водещ Евгений Кисельов, който пък емигрира в Украйна.

" Нито един естествен президент на Съединени американски щати, който е с мозъка си, не би спрял съветския нефт от международния пазар. Това общо взето е оръжието на Путин – да спре износа на нефт и да провокира международна рецесия. Той, несъмнено, няма да направи това, тъй като за Русия това ще докара до доста по-големи загуби. Но това е нещо сходно на нуклеарните оръжия. Ако съветският петрол бъде свален от пазара, ще получим международна петролна рецесия от подобен мащаб, че ще ни се извие свят и никой няма да се съгласи на това при никакви условия. Това е чиста нечиста сделка ", изясни Некрасов.

На Русия се падат 11% от международното произвеждане и 17-18% от международната търговия с нефт.

Тези, които приказват за плачевното положение на съветската стопанска система, работят в полза на Русия, сподели Некрасов.

" Мисля, че е доста необичайно да се допуска, че за Путин е преференциално разпространението на клюки за силата на съветската стопанска система. Всъщност е належащо да се дезинформира врагът, а тези, които крещяха, че стопанската система на Путин ще се срине на следващия ден, те предопределиха дизайна на глобите - доста глупави и потребни за Путин. Санкциите бяха построени върху подправена логичност - просто би трябвало да натиснете малко и всичко ще рухне ", изясни Некрасов.

Според него нито една от 10-те хиляди антируски наказания няма да помогне на Украйна. Това може да стане посредством възбраната за импорт на артикули с двойна приложимост, само че при подобен голям набор от " неразрешени " артикули западните митници не могат да ги проследят.

Освен това, като вкара тотални наказания против съветските предприемачи, Западът направи по този начин, че те да изтеглят 100 милиарда $ от западни активи и да ги върнат в Русия.

Западът, въвеждайки безредни антируски наказания, сътвори пазар за финансови услуги, посредством които да ги заобикалят, на стойност 25 милиарда $, сподели Некрасов.

" Западът основава различна на своята платежна система със личните си ръце. От 20 години китайци, Путин и всякакви като Мадуро приказват, че би трябвало да основат опция на западната финансова система. Казаха им: в никакъв случай няма да създадете нищо, цената на глобите е прекомерно висока, никой няма да пристигна при вас. Така че в този момент Западът, със личните си ръце, е направил оборот от доста стотици милиарди долари и транзакционни разноски за десетки милиони долари годишно, за основаване на нова различна финансова международна система ", добави Дмитрий Некрасов.

За да потвърди своята теза, той уточни открити данни от китайските и индийските митници, които демонстрират, че търговията им с Русия пораства стремглаво и всички пророчества за платежна рецесия нямат нищо общо с действителността.

" Ако Русия беше изключена от SWIFT през март 2014 година, това щеше да докара до куп съществени проблеми за Москва. Тези проблеми щяха да имат небосвод от месец до година, само че в оня миг щеше бъде доста мощен удар. Вместо това в продължение на осем години единствено заплашваха: ще ви изключим от SWIFT. И Централната банка на РФ проигра обстановките, всички разновидности за деяние бяха създадени все още на изключването от SWIFT ", оплаква се демократичният икономист.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР