Следващите условия за сключване на мирно споразумение за Украйна, ако

...
Следващите условия за сключване на мирно споразумение за Украйна, ако
Коментари Харесай

Наришкин: Ако Киев откаже предложенията на Путин, следващите условия ще бъдат още по-тежки

Следващите условия за подписване на спокойно съглашение за Украйна, в случай че тя откаже предлагането на съветския президент Владимир Путин, ще бъдат по-тежки и строги. Това съобщи в изявление за ТАСС шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин.

„ Следващите условия, при които може да се реализира мир и да се подпише някакво спокойно съглашение, ще бъдат по-трудни и по-тежки за Украйна “, сподели той, отговаряйки на въпроса какво ще се случи с Украйна, в случай че новото предложение за мир бъде отхвърлено.

По-рано президентът Путин направи нови мирни оферти за разрешаване на спора в Украйна, предвиждащи признание статута на Крим, Донецка и Луганска национални републики, Запорожка и Херсонска области като райони на Руската федерация, отвод на Украйна от влизане във военни блокове като НАТО и от нуклеарни оръжия, демилитаризация и денацификация на страната и унищожаване на антируските наказания. Тази самодейност беше отхвърлена от Киев.

Френският президент Еманюел Макрон очевидно чува съветските предизвестия по отношение на изпращането на войски в Украйна, разяснява още Наришкин.

" Той чува. Имаше полемика по този въпрос в западните страни, в това число и във Франция. Струва ни се, че множеството хора са срещу ", сподели Наришкин в отговор на съответния въпрос.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР