Нов танк за противовъздушна отбрана Франкенщайн, предназначен да сваля руски

...
Нов танк за противовъздушна отбрана Франкенщайн, предназначен да сваля руски
Коментари Харесай

Германия праща на Киев танкове Франкенщайн, оборудвани със системи за ПВО Skyranger

Нов танк за противовъздушна защита " Франкенщайн ", предопределен да смъква съветски безпилотни самолети и ракети, ще бъде доставен на Украйна от водеща немска оръжейна компания, написа The Telegraph, представен от " Фокус ".

Rheinmetall разгласи, че ще инсталира своята съвременна противовъздушна система Skyranger върху корпуса на танка Leopard 1 от епохата на Студената война, създавайки ново транспортно средство за подсилване на защитата на Украйна.

Оръжейните системи, които могат да се оправят със закани с дребен обхват на деяние, като рояци дронове и артилерийски огън, от ден на ден се смятат за извънредно значими на фронтовата линия в Украйна, в по този начин наречената първа война на дроновете.

" Все още има доста съществени бойни танкове Leopard 1, на чиито шасита бихме могли да инсталираме кулата Skyranger с автоматизирано оръдие с диаметър 35 мм ", е декларирал Бьорн Бернхард, началник на отдела за сухопътни системи в Rheinmetall, пред немския вестник Bild.

Украинската войска към този момент е получила близо 100 стандартно конфигурирани танка Leopard 1.

Но украинските управляващи нееднократно са призовавали за по-голяма поддръжка под формата на противовъздушна защита, в изискванията на непрекъснати съветски безпилотни офанзиви, които опустошават енергийния бранш на страната.

Rheinmetall едвам неотдавна създаде системата Skyranger, която разполага със комплицирани датчици с 360-градусова видимост на бойното поле, способни да се оправят с рояци дронове.

Бернхард е направил мненията си в строго конфиденциален завод, открит неотдавна от Rheinmetall в Западна Украйна, където компанията ремонтира създадени в Германия танкове, развалени на фронта.

Отново в деяние

С ремонта на машините в Украйна компанията се надява да редуцира времето, належащо за връщането на танковете в деяние.

Първоначално в завода ще се ремонтират единствено бронираните машини Marder и по-старата версия на танка Leopard. Но компанията съобщи, че желае да ремонтира и по-модерните танкове Leopard 2 в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР