Празнични зари, шампанско, пожелания, обещания... - светът отново отбеляза бляскаво

...
Празнични зари, шампанско, пожелания, обещания... - светът отново отбеляза бляскаво
Коментари Харесай

Малко хокей, малко Туитър...

Празнични зари, шампанско, пожелания, обещания... - светът още веднъж означи блестящо настъпването на Новата година. Голяма част от международните водачи обаче, изтощени от светлините на прожекторите и налегналите ги проблеми, избраха да честват със фамилиите си надалеч от шумотевицата.

Тръмп: 2019-а ще е велика година

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп завърши 2018 година и посрещна Новата година в обичаната си обществена мрежа -Туитър. Той разгласи, че чества решението си да изтегли американските войски от Сирия и отбрани проектите си за гранична стена с Мексико. Освен това пожела на американците "Наистина, в действителност, в действителност доста щастлива Нова година " и увери, че 2019-а ще е "велика ".

Според Тръмп стопанската система на Съединени американски щати се развива "забележително " и за първи път от доста години заплатите в Съединени американски щати са почнали да нарастват. Така че в този момент американците могат да работят на една работа вместо на две или три. Държавният глава добави, че Съединени американски щати могат да сключат нови търговски съглашения с Мексико, Канада и Южна Корея.

Преди да се отдаде на размишления в Туитър, Доналд Тръмп бе на празнична новогодишна вечеря в имението Мар-а Лаго в курорта Палм Бийч дружно с цялото си семейство. Заради политически проблеми обаче му се наложи да се откаже от желанията си за къса почивка в голф курорта и да се върне във Вашингтон.

Черна Нова година за Путин

Руският президент Владимир Путин остана за празника в Москва, където денем игра хокей. Нов представител разгласи, че президентът води непретенциозен метод на живот - избира елементарна храна и обича да спортува - играе хокей, кара ски и плува, по тази причина никой не трябва да чака от него да промени режима си по празниците.

Путин нееднократно се е включвал в хокейни мачове. През май взе участие във финалната среща на Нощната хокейна лига, която се организира в Големия мразовит замък в Сочи. В мач с ветерани от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) пък означи осем гола. Тогава неговият тим завоюва с 18:6.

"Благодарни сме на всички, които през деня и нощем, в делници и празници са постоянно на своя пост. Специално бих желал да поздравя с празника тези наши военнослужещи, които се борят с интернационалния тероризъм, отстоявайки националните ползи на Русия надалеч от родината, проявявайки освен това воля, увереност, неотстъпчивост на характера. Тези качества са нужни на всеки руснак, с цел да бъде страната преуспяваща “, съобщи Путин в новогодишната си тирада.

Спокойствието му обаче бе нарушено от нещастието в град Магнитогорск на 1 януари, когато газова детонация унищожи жилищен блок и умъртви и рани доста хора. Ситуацията се усложни в допълнение, откакто по същото време в Магнитогорск се взриви минибус и починаха трима души. Наложи се Путин да тръгне по неотложност, с цел да се срещне с околните на жертвите от нещастието и с локалните управляващи. Президентът посети и болничното заведение в индустриалния град. "Нова година е, а аз толкоз бързах да дойде при вас, че не взех никакви дарове, само че безусловно ще донеса ", сподели Путин на ранените.

Еманюел и Брижит на сантиментална почивка

Президентът на Франция Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит прекараха няколко дни в резиденцията Форт дьо Брегансон, където "жълтите жилетки " се пробваха несполучливо да нахлуят. Тя е ситуирана на Лазурния бряг в село Бормес-лес-Мимосас, в департамента Вар. Това не е просто президентска вила, а антична отбранителна сграда. Нейната история стартира още през II век прочие Хр, когато лигурийците са построили първата цитадела на скалистия полуостров. В началото на XVII в. тя е укрепена по заповед на кардинал Ришельо.

По време на почивката двойката се разноски из Сен Тропе, вечеря с другари и беседва с локални поданици.

От съображения за сигурност от Елисейския замък отхвърлиха да оповестят дали семейство Макрон ще остане в Брегансон и за новогодишната нощ. Макрон мечтаел да замине на ски в Пиренеите - също като предходната година, само че бил заставен да се откаже по рекомендация на съветниците си.

В новогодишната си тирада френският държавен глава означи, че ще предприеме промени в обезпечаването при безработица, в обществената сфера и пенсиите. "През последните години пренебрегвахме реалността”, призна Макрон, само че предизвести: "Не можем да работим по-малко, а да изкарваме повече, да плащаме малко налози и да харчим доста пари. Трябва да сме реалисти. "

Меркел - персоналният живот е недостижим

Германският водач Ангела Меркел не изневери на стила си да държи персоналния си живот встрани от хорското любознание. Тя е посрещнала празника у дома със брачна половинка си, а евентуално и с другари, без да дава детайлности за меню, занимания и украси.

В своето 14-о новогодишно послание канцлерът уточни, че 2018-а е била тежка политическа година, а през новата 2019-а с изключение на европейски избор в Германия ще има локални избори в три от източните провинции, които могат да са решаващи за бъдещето на държавното управление й. След отдръпването й от лидерския пост на Християндемократическия съюз и при редицата провокации като климатичните промени, миграцията и тероризма Меркел прикани за единодушие по света и вътре в страната.

Ердоган - послания за доближаване

Турският президент Реджеп Ердоган посрещна празника с околните си в Истанбул и изпрати до международните водачи новогодишни послания за доближаване.

В приветственото си писмо до Тръмп Ердоган дефинира 2018-а като година, през която с помощта на положените взаимни старания Турция и Съединени американски щати са преодолели компликациите посред им. Той даже назова Тръмп "скъп другар ".

В писмото си до Путин Ердоган пък показва убеденост, че през 2019-а положителните връзки сред двете страни ще бъдат издигнати на още по-високо ниво.

Турският държавен глава е изпратил новогодишни поздравления и до френския президент Еманюел Макрон, до китайския Си Дзинпин, до английския министър председател Тереза Мей и до индийския Нарендра Моди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР