Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк

...
Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк
Коментари Харесай

Майк Джонсън подкрепя идеята Украйна да удари Русия с американски оръжия

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън поддържа концепцията Украйна да удари Русия с американски оръжия. Това излиза наяве от оповестено видео в обществената мрежа Х, предава " Фокус ".

Журналистката от Voice of America Катерина Лисунова споделя на Джонсън, че сътрудниците му от комисията по разузнаване в Камарата на представителите са изготвили изказване, призоваващо администрацията на президента Джо Байдън да разреши на Украйна да употребява американски оръжия против военни уреди в Русия.

Лисунова пита Джонсън дали би подкрепил сходна концепция, " тъй като сега Украйна разполага с американско оръжие, само че в това време има ограничавания за потреблението му ".

" Мисля, че те би трябвало да разрешат на Украйна да води войната по метода, по който счита за подобаващ. Те би трябвало да могат да отвърнат на удара. И мисля, че опитите ни да управляваме напъните там не са добра политика за нас ", разяснява Майк Джонсън.

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент няколко пъти обществено разкритикува възбраната на Съединени американски щати да се употребява твхно оръжие на съветска територия и изясни, че тя дава доста преимущество на Руската федерация, " тъй като тогава руснаците могат безвредно да натрупват войски покрай границата с Украйна ".

Ден по-рано, на 21 май, двупартийна група от конгресмени, членове на непрекъснатата комисия по разузнаване на Камарата на представителите на Съединени американски щати, прикани министъра на защитата Лойд Остин да разреши на Украйна да нанася удари по военни цели в Русия с американски оръжия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР