Гръцките власти спасиха днес мигранти от потъваща лодка до остров

...
Гръцките власти спасиха днес мигранти от потъваща лодка до остров
Коментари Харесай

Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море

Гръцките управляващи избавиха през днешния ден мигранти от потъваща лодка до остров Крит. Настаняват ги в нови места за краткотрайно престояване с положителни условия и за майки с деца, осведомят локалните управляващи. 

Продължава мигрантският напън към гръцките острови в Егейско море, оповестяват от защитата на морската граница на Гърция.

Днес сполучливо беше извършена акция по избавяне на 40 мигранти от потъваща лодка до крайбрежията на остров Крит. В избавителната интервенция се включи специфичен транспортен съд от отдела по избавяне и изследване в Егейско море.

С доста старания екипът трансферира бедстващите мигранти на гръцкия транспортен съд без да се допусне риск за живота им, оповестяват участвалите в интервенцията.

Властите изричат признателност на локални риболовци и доброволци, които постоянно са в подготвеност да оказват помощ и да избавят бедстващи в морето.

Гръцките острови Крит, Самос и Кос в последните месеци са цел на идващите незаконни мигранти, разясняват локалните поданици.

От министерството по миграцията оповестяват, че на тези острови се построяват добави места за краткотрайно настаняване. Много от идващите са майки с дребни деца, което постанова да се обезпечат специфични условия за тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР