Републиканците обвиняват администрацията на Джо Байдън, че е отпуснала десетки

...
Републиканците обвиняват администрацията на Джо Байдън, че е отпуснала десетки
Коментари Харесай

Републиканците обвиниха Байдън, че изпраща оръжия в Кения вместо в Украйна

Републиканците упрекват администрацията на Джо Байдън, че е отпуснала десетки милиони долари за кенийските войски, които биха могли да отидат в Киев, написа американската редакция на Politico, представена от " Фокус ".

В началото на май администрацията на президента на Съединени американски щати, употребявайки изключителни президентски пълномощия, утвърди пакет от военна помощ от 60 милиона $. С тези пари кенийската войска ще разположи мироопазващи сили в Хаити за битка с бандитизма.

" Военните вършат вътрешна равносметка, с цел да видят какво може да задържи за Хаити. Това основава конкуренция за ресурсите на Съединени американски щати сред Украйна и Хаити ", е декларирал член на Републиканската партия, поискал анонимност.

Американските чиновници са недоволни, че помощта за двете страни идва от едни и същи източници. Освен това републиканците фундаментално се съмняват, че проектът на Съединени американски щати за Хаити в действителност ще успее, защото той не прецизира съответна времева рамка и не е ясно какъв брой повече американско финансиране ще бъде отпуснато за разрешаване на рецесията.

" Предишните интервенции в Хаити бяха цялостен неуспех. Те единствено утежниха ситуацията на хаитянския народ ", цитира изданието американския сенатор Джим Риш.

Първите кенийски войски се чака да дойдат на остров Хаити на 23 май, същия ден, когато кенийският президент Уилям Руто се среща с висши американски чиновници във Вашингтон.

Хаити претърпява траяла десетилетия социално-политическа рецесия, която се утежни след убийството на президента Жовенел Моис през юли 2021 година Оттогава бездействието на управляващите докара до невиждано повишаване на въздействието на гангстерски групи, които се занимават с изнудване, отвличания за откуп и управляват цели региони на страната, в това число терминали за гориво.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР