Гнусен невежа, убиец, фашист и комунист. Всичко това са само

...
Гнусен невежа, убиец, фашист и комунист. Всичко това са само
Коментари Харесай

Как президентът на Аржентина се превърна в главния грубиянин на Латинска Америка

„ Гнусен профан ”, „ палач ”, „ фашист и болшевик ”. Всичко това са единствено дребни образци за цялостен водопад от обиди и грубости, които в последно време аржентинският президент Хавиер Милей отприщи върху ръководителите на други страни и политически водачи. Защо прави това? Има две версии по този въпрос, като едната е извънредно трагична за самия Милей.

Шефът на Аржентина Хавиер Милей удостовери репутацията си на извънредно екстравагантен персонаж. На 19 май той сподели, че „ в случай че брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес е обвинена в корупция, значи и той е обвинен “.

Разследването против брачната половинка на испанския министър председател стартира преди месец. Според източници в испанското издание „ Ел Конфиденсиал “, брачната половинка на Педро Санчес, Бегоня Гомес, „ се е възползвала от обстановката, с цел да помогне на няколко частни компании да получат дотации и да подпишат преференциални държавни контракти “. Независимо дали тези обвинявания са обективни или не, забележката на Хавиер Милей в Испания беше възприета като интервенция в делата на суверенна страна. Възникналият скандал принуди Мадрид да отзове своя дипломат от Аржентина за съвещания.

Но факт е, че това е единствено последният образец за сходна изразителност от страна на аржентинския водач. Хавиер Милей е на власт по-малко от шест месеца, само че през това време той, както никой различен, съумя да покаже на всички, че страда от „ вербална диария “, означи наскоро аржентинският политолог Сезар Муруа. Това не е най-учтивото изражение, само че изцяло дава отговор на това по какъв начин се показва самият Милей.

Той стартира, като назова венецуелския водач Николас Мадуро „ обеднен социалист “ през януари по време на форума в Давос, написа „ Ел Паис “. След това в средата на март, посредством устата на своя прессекретар Мануел Адорни, той разказа венецуелското управление като „ другари на терористите “. Мадуро не остана дебитор, като назова Милей „ престъпник “.

По време на мартенско изявление за Си-Ен-Ен той разгласи водачите на Куба (Мигел Диас-Канело), Никарагуа (Даниел Ортега), Колумбия (Густаво Петро) и Венецуела за „ презрени и в действителност най-лошите “ президенти на Латинска Америка.

„ Кървавата баня във Венецуела е нещо невиждано, тъкмо като затвор в Куба “, сподели аржентинецът. „ Има и други образци от същия вид. Например Колумбия на сеньор Петро – какво положително да очакваш от болшевик и палач? “, добави той и загатна, че биографията на Петро включва присъединяване в бунтовническото придвижване.

По-късно си го отнесе и президентът на Мексико. „ Ами Обрадор? (Андрес Мануел Лопес Обрадор) Това е ослепителен образец за презрян, непоносим профан. ” Стигна се даже до засегнатост на папа Франциск, който Милей назова фашист и болшевик, събрани в едно.

Колумбийското държавно управление, в отговор на обидите от страна на „ първия президент либертарианец в света “, отзова своя дипломат от Буенос Айрес за съвещания и разгласи експулсирането на дипломати от аржентинското посолство в Богота.

Президентът на Аржентина даже се хвали, че по време на ръководството си е съумял да скапе връзките с Куба, Никарагуа, Венецуела, Мексико и Колумбия. Благодарение на неговите старания връзките с Чили и Боливия се утежниха, а контактите с Перу и Еквадор охладняха.

Всъщност колумбийският президент допусна, че аржентинският му сътрудник Хавиер Милей се стреми да „ унищожи или забави плана за интеграция в Латинска Америка “. Лопес Обрадор назова Милей „ фашист “ и добави: „ Предполагам, че в действителност съм профан, в случай че към момента не разбирам по какъв начин аржентинците, като толкоз умни хора, гласоподаваха за някой, който ги презира като народ. “

„ В допълнение към борбите с Колумбия, Мексико и Венецуела, Милей основава напрежение с Бразилия и други прилежащи страни, причинявайки вреди на комерсиално и политическо равнище. Острите му думи рано или късно биха могли да станат детонатор на конфронтационна обстановка в латиноамериканското общежитие. И това надвишава простите различия и е изпълнено с детонация “, написа колумбийският вестник „ Ел Камбио “.

Членовете на екипа на Милей се пробват да обяснят грубостта на шефа с желанието му да каже непосредствено и напряко всичко, което мисли. Министърът на външните работи на Аржентина Даяна Мандино споделя, че думите на Милей, която назовава Петро палач и терорист, не са засегнатост, а просто „ изложение “.

Дипломатите приказват на езика на дипломацията, наблюдават всяка дума. Президентът на Аржентина, в противен случай, не пести думи, а поддръжниците му поясняват това като израз на откровеност и табиет за казване на истината. Това може и да е по този начин, само че има предпоставки за цялостно разрушение на връзките с всички съседи – и то не по някакви съществени политически аргументи, а единствено заради невъздържаност в риториката.

Защо му е на аржентинския президент да се кара със съседите си на континента? Може да има действителни политически аргументи за това. Например, с цел да покаже и потвърди, че не е като другите водачи на страните от Латинска Америка.

Да напомним, че сегашният глава на Аржентина има единствено един господ - Съединени американски щати. Милей очевидно харесва доктрината Монро, съгласно която всички земи на американския континент на юг от Съединените щати са техен „ заден двор “. Доларизацията на аржентинската стопанска система, обещана от Милей  в предизборната му стратегия, съчетана с приватизация, която може да бъде ориентирана в вярната посока, може да трансформира Сребърната страна в южноамерикански клон на Съединените щати. В стандартния монолит от латиноамерикански страни Аржентина явно е едва звено. Като се захванат с него Съединени американски щати могат да извърнат обстановката в своя изгода. А Аржентина да получи мощен настойник.

Но може да е доста по-просто. Честно казано може да ни стане жалост за Хавиер Милей. Журналистът Хуан Луис Гонзалес, който неотдавна издаде книга за него „ Людият. Хавиер Милей, човек, който се подчинява на кучето си “, написа, че „ актуалният президент е имал доста мъчно детство. Не на вятъра той назовава татко си и майка си „ родители в кавички “ и се пробва да не приказва за тях отвън фразата „ те умряха за мен “.

„ Хавиер е  много самотно момче, без другари. Животът му не може да се назова сладостен - непрекъснато му споделят, че е неуспех. В къщата царува принуждение: рядко се случва бащата да не бие дребния Хавиер с пръчка “

Самотата и неналичието на любов карат Хавиер да се убеди, че кучето му Конан е негов наследник. Те честват дружно 15 коледни и новогодишни празници. Той даже налива чаша шампанско на своя „ наследник “ и го кара да пие. Между другото, Милей има четири кучета през целия си живот. Конан е петото куче.

Човешката драма на един политик обаче може да докара до политическата драма на страната, която управлява.

„ Вярвам, че общественото неодобрение от Милей ще нараства. Да, той завоюва изборите, като направи нещо, което никой не беше правил до момента: даде обещание икономическа промяна и имаше малцинство в двете камари. Но той по природа е новобранец и към този момент няма да може да се преправя, споделя журналистът и предсказва не най-хубавото политическо бъдеще на Милей. „ В Аржентина нещата са доста зле. Цифрите за тези пет месеца от ръководството му са впечатляващи. Брутният вътрешен продукт падна с 10%, кумулативната инфлация за четири месеца беше 101%, валутата девалвира със 140%, а бедността се усили с 12%. Милей може да е толкоз екстравагантен, колкото желае, само че след няколко месеца с празен ледник той ще види хората да се бунтуват против политиката му “.

В резултат на това има огромни шансове политикът, в чиято автобиография нескромно написа, че е огромен икономист, професор и създател на книги, да остане в историята като напълно друг експерт. Професор с изказвания, почтени за улицата, а не за интернационална дипломация. Виртуоз на политическата неучтивост.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед6689Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед42867Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед22912Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед5526Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед5480Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117669Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР