Правителството на Нидерландия съобщи, че разширява обхвата на рестрикциите, за

...
Правителството на Нидерландия съобщи, че разширява обхвата на рестрикциите, за
Коментари Харесай

Нидерландия разширява ограниченията

Правителството на Нидерландия заяви, че уголемява обсега на рестрикциите, с цел да спре разпространяването на ковид, откакто броят на новите случаи се усилва, съобщи DPA.

Ограниченията към този момент важат за 14 от 25-те така наречен райони за сигурност в страната - с осем повече отпреди. (Според Закона за районите за сигурност - Safety Regions Act, организацията на пожарните служби, здравната помощ и ръководството на рецесии е поверена на един районен директорски съвет), съобщи Новини.бг.

Мерките, наложени до момента в по-големите градове като Амстердам и Ротердам, към този момент включват районите Гелдерланд-Зюд и Северен Брабант (Брабант Ноорд). Баровете би трябвало да затварят най-късно в 01,00 ч. след среднощ в засегнатите райони, а събиранията на повече от 50 души са неразрешени. Премиерът Марк Рюте, представен от националната осведомителна организация ANP, съобщи, че към този момент няма да вкарва рестриктивните мерки на територията на цялата страна, само че не изключи опцията.

Според него налагането на рестрикции на национално ниво би се отразило доста по-тежко на стопанската система, в сравнение с в случай че районите вземат решение въз основата на локалните условия. Страната през вчерашния ден записва 2777 нови случаи за 24 часа - най-високото ниво отдавна. Пандемията има все по-големи последствия за културния живот - цигуларят и диригент Андре Рийо анулира тазгодишния обичаен цикъл от коледни концерти, които нормално всяка година неговият Оркестър " Йохан Щраус " изнася в Маастрихт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР