Наказания за духовници, които призовават вярващите да не се ваксинират,

...
Наказания за духовници, които призовават вярващите да не се ваксинират,
Коментари Харесай

Наказания за духовници, призоваващи вярващите да не се ваксинират

Наказания за духовници, които приканват вярващите да не се имунизират, желае архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори. Предложението му ще бъде разисквано на съвещанието на Светия Синод през днешния ден. Кипърската православна черква поддържа имунизацията против ковид, съобщи БНР.

Архиепископ Хрисостомос Втори заяви, че е получил писма от родственици на умряли от ковид, които упрекват църковни чиновници за гибелта на околните си, защото са ги убеждавали да не се имунизират. Главата на авторитетната Кипърска черква предлага наказване за такива духовници. Те могат да останат без заплата или да бъдат изпратени в неопределен неплатен отпуск.

Архиепископът ще изиска от членовете на Светия Синод през днешния ден да упорстват за обществени изказвания на свещенослужители в интерес на имунизацията против Covid. Светият синод би трябвало да се произнесе по въпроса и поради многочислените изявления на митрополита на Морфу Неофит против имунизацията. Най-войнстващият антиваксър в църковните среди в Кипър, който непрекъснато нарушава защитните ограничения против разпространяването на ковид и отхвърля да се имунизира, бе позитивен за ковид през август, с леки признаци.

Теолози го упрекнаха в осквернение, когато след възобновяване си той намеси Божията майка в разпространяването на заболяването, като съобщи, че я е помолил да го болести с вируса, с цел да не мислят вярващите, че е невредим или светец. 80-годишният архиепископ на Кипър Хрисостомос Втори е имунизиран и непрестанно поучава хората и изключително младежите да го последват. В циркулярно писмо през юли Светият синод се разгласи против тайните теории към имунизациите и приканва вярващите да се ваксинират, следвайки своя „ християнски дълг” и „ морално задължение”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР