Препоръчваме на първия учебен ден да не се струпват всички

...
Препоръчваме на първия учебен ден да не се струпват всички
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието: Препоръчваме да няма струпване на първия учебен ден

" Препоръчваме на първия образователен ден да не се струпват всички възпитаници, да има равномерен график на разкриване на образователната година и то е навън ".

Това сподели пред bTV служебният замесник-министър на образованието Мария Гайдарова.

" В насоките си МОН ясно е разписало всички вероятни обстановки, както и процедурите, които следват шефовете. Нашето виждане е, че би трябвало да имаме оптимално присъствено образование във всички учебни заведения в страната с главен приоритет здравето на учениците “, добави тя.

Гайдарова добави, че в учебните заведения ще има обезпечени маски за всяко дете, което е не запомнило своята.

„ Организацията за 15 септември е съвсем подготвена – 1., 5., 7. и 12. клас ще са на тържественото разкриване, това са към 700 души. Колкото и да е на ротационен принцип, това е празненство и има страсти. Въпреки всичко ще се постараем да има отдалеченост сред обособените класове. Апелът на шефовете е тези насоки да придобият административно тежък темперамент, да имат автограф на министър и да придобият характера на заповед, което е доста значимо “, съобщи шефът на столичното 119. СУ „ Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов.

Гайдарова изясни, че според от това дали има съответни рекомендации на Министерство на здравеопазването или регионалната администрация, МОН възнамерява да даде опция за гладко разкриване на образователната година навън в област Търговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР