Три медицински сестри са поставени под арест в рамките на

...
Три медицински сестри са поставени под арест в рамките на
Коментари Харесай

Медицински сестри в Турция издавали фалшиви сертификати за ваксинация

Три медицински сестри са сложени под арест в границите на следствие за издаване на подправени документи за имунизация в частна болница в истанбулския квартал Бахчелиевлер.

Разследването по случая е почнало след сигнал, че против пари в болничното заведение са издавани удостоверения за имунизация на неимунизирани лица, които били вписвани в системата като имунизирани, съобщи " Хюриет дейли нюз ".

Екипи на полицията за битка с финансовите закононарушения са подхванали интервенция и са задържали шестима души от болничния личен състав, в това число три медицински сестри. Задържите лица са били предадени на прокуратурата, която е издала разпореждане за слагане под арест на трите медицински сестри. Останалите трима арестувани са освободени, като са сложени под правосъден надзор.

По време на следствието са били иззети смарт телефоните на мед. сестрите. Събрани са доказателства, че са направили закононарушение. Наблюдението от страна на полицията е траяло три месеца. До момента Турция е ваксинирала (с две игли) близо 46% от популацията си. Властите предизвестиха, че няма място за разпределяне. Турското здравно министерство прикани обществеността да продължи прецизно да съблюдава антивирусните ограничения и да се имунизира, защото дневният брой на случаите на ковид остава висок.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР