Флорентин Петре разкри повече за възхода на румънския футбол през

...
Флорентин Петре разкри повече за възхода на румънския футбол през
Коментари Харесай

Флорентин Петре пред БНТ: Безсмислено е да инвестираш в чужденци

Флорентин Петре разкри повече за възхода на румънския футбол през последните години. Северните ни съседи са измежду участниците на Евро 2024 в Германия, а някогашният футболист на ЦСКА счита, че задачата е превъзмогването на първата фаза.

Пред Българска национална телевизия актуалният управител на Униреа Унгени разяснява още работата на румънския селекционер Едуард Йорданеско и показа, че вложението в чужденци е безсмислено.

„ Всеки тим, по-специално от Първа лига, е длъжен да играе най-малко с петима румънци. Трябва да се употребява и футболист под 21 години. Във втора лига правилото е за трима под 19-годишна възраст. Създадоха се много академии, които работят добре. Повечето са с по 300, 400 деца. Ако не им се дава късмет, какво ще ги вършим, откакто станат малолетни? Да инвестираш в чужденци е безсмислено. Мисля, че мощните хора в Румъния започнаха да осъзнават това “, разяснява той.

„ Да не забравяме, че Румъния стигна полуфинал на европейското състезание за младежи до 21 години през 2019 година Повечето от тези деца играеха постоянно по клубовете “, добави румънецът.

„ Едуард Йорданеско има метод към играчите и знае по какъв начин да ги стимулира. Изгради обединен тим, не се разчита толкоз на характерностите, колкото на колектива. Имаме добра организация в отбрана, контраатакуваме с убеденост. Имаме играчи, които умеят да владеят топката, изключително в средата на терена “, показа някогашният състезател на ЦСКА.

„ Групата е мощна е тежка и със мощни тимове. Все отново задачата ни е излизане от нея, мисля, че имаме качества за това “ разяснява Петре.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР