Международната федерация по футбол (ФИФА) присъди на отбора на Нигер

...
Международната федерация по футбол (ФИФА) присъди на отбора на Нигер
Коментари Харесай

ФИФА присъди служебна победа на Нигер срещу Конго в квалификациите за Мондиал 2026

Международната федерация по футбол (ФИФА) присъди на тима на Нигер победа и цялостни три точки за мача от квалификациите за международното състезание по футбол през 2026 година против Конго, който беше отсрочен по-рано този месец, оповестиха от централата.

Футболистите на Конго отхвърлиха да пътуват до Киншаса, столицата на прилежаща Демократична република Конго, за домакинския си мач, откакто бе счетено, че стадионът им в столицата Бразавил не дава отговор на условията за домакинство.

Съставът на Нигер обаче въпреки всичко пътува и му бе присъдена победа с 3:0, което го оставя втори в група Е с шест точки, на три зад водача Мароко. Тимът на Конго остава с 0 точки от трите си мача досега.

Само първият тим във всяка от деветте групи има обезпечено място на идното Световно състезание в Съединените щати, Мексико и Канада.

" Дисциплинарната комисия на ФИФА реши да разгласи мача за изгубен с 0:3 от представителния тим на Конго ", се споделя в изказване на Международната футболна федерация и посочи, че стадион " Алфонс Масемба-Дебат " в Бразавил не може да бъде употребен, до момента в който не бъдат приключени ремонтните действия, в това число полагането на нов терен.

Стадионът бе разгласен за подготвен в края на май от локалните управляващи, само че това беше счетено за прекомерно късно за пренасяне на мача.

ФИФА подреди срещата да се организира в Киншаса, както беше планувано, което докара до отдръпването на Конго в символ на митинг.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР