Повечето сладководни риби, които са подходящи за отглеждане у дома,

...
Повечето сладководни риби, които са подходящи за отглеждане у дома,
Коментари Харесай

Студенолюбиви аквариумни рибки

Повечето сладководни риби, които са подобаващи за развъждане вкъщи, се нуждаят от по-топла вода, затова от радиатор за аквариума, защото произлизат от тропическите страни.

Все отново обаче има цялостен куп студеноводни аквариумни риби, които могат да живеят и при стайни температури на водата. Златните рибки са измежду най-известните представители, само че не са единствените.

Рибки Плати

Платите могат да се срещнат в най-различни цветове, да вземем за пример, алена, лунна, стърчиопашка и други Платите са подобаващи рибки за начинаещи акваристи, защото не са капризни и се схващат добре с други рибки, в това число и по-дребни. Платите могат да живеят в необятен диапазон на температурите на водата, със или без радиатор, като най-добре се усещат при температури към 24 градуса. За сметка на това обаче не са капризни рибки във връзка с pH на водата.

 Рибки Плати Снимка: Aqe/pixabay.com

Рибки галакси

Този тип студенолюбиви рибки са родом от река Сауийн, която се намира на към 70-80 км. североизточно от езерото Инле в северен Манимар. Малкият й размер, както излиза наяве от името й, я прави подобаваща за развъждане в аквариум. Максималният й размер може да доближи 3 см. в дължина. За да се усеща в сигурност, най-добре е да отглеждате рибката галакси дружно с още 10. Аквариумът ви би трябвало да е гъсто горист, с цел да може да се крият в растенията. Тези аквариумни рибки обича чистата вода, която е богата на О2. За сметка на това не се нуждае от радиатор. Според специалистите, оптималната температура на водата би трябвало да е към 22-24 градуса.

Червена черешова скарида

Те са доста известни измежду акваристите поради забавния си, ослепителен цвят. Обожават да ядат водорасли и остатъците от храната за рибките. Друг плюс е, че се развъждат елементарно, даже и в аквариуми, в които няма радиатор на водата. Ако решите да гледате скаридите, започнете с до 10 или 20. Но се уверете, че има задоволително място за всички, тъй като доста скоро ще се размножат.

 Кардиналът е студенолюбива рибка

Рибки Кардинал

Тези студенолюбиви рибки са чудесни, изключително за начинаещи, защото са извънредно непретенциозни – те могат да устоят при съвсем всевъзможни температури на водата, в случай че не е прекомерно горещо. Кардиналите също би трябвало да се отглеждат на групи от по 10-12 рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР