Притежаването на миниатюрен пинчер има много плюсове, но и някои

...
Притежаването на миниатюрен пинчер има много плюсове, но и някои
Коментари Харесай

Пинчер - недостатъци на породата

Притежаването на дребен пинчер има доста плюсове, само че и някои минуси. Преди да разгледаме минусите на породата пинчер, дано да забележим някои от главните ѝ преимущества, с цел да не ви откажем от взимането на тези чудесни и бурни мъници.

Миниатюрните пинчери са дребни по мярка и могат елементарно да се носят и транспортират, което е огромно улеснение за всеки постоянно пътуващ собственик. Други преимущества на притежаването на пинчер включват живия, внимателен и любопитен характер на кучето, който радва притежателите на тази дребна порода.

Въпреки че дребните пинчери са дребни по мярка порода, те имат огромни характери и обичат да бъдат в центъра на вниманието.

Имат и други плюсове. Тази порода е универсална и може да се приспособява към живот в дребен градски апартамент или в огромен селски дом. Докато може да прекарва по-голямата част от времето със притежателя, това малко куче с огромно сърце е благополучен любим, които ви е правилен до последно.

Пинчерите са и релативно лесни за развъждане, когато става въпрос за подкастряне, което е още един позитивен аспект, обвързван с тази дребна, само че дейна порода. Представителите ѝ имат къса четина и не се скубят прекалено много. Ежедневното четкане на кучето оказва помощ за унищожаване на мъртвите косми и минимизиране на количеството по мебелите вкъщи.

Какви са минусите на пинчерите

 Пинчер дефекти

Миниатюрните пинчери са дребни по мярка и могат да бъдат уязвими към дребни деца. Въпреки че дребните пинчери са привързани и любящи към фамилиите си, те могат да бъдат нападателни към непознати хора, в случай че не са социализирани вярно, когато са били дребни. Миниатюрните пинчери обичат да лаят, което може да е проблем, изключително в случай че това малко куче живее в апартамент.

Обучението на пинчерите да мълчи при команда е един от методите да управлявате лаенето на кучето. Миниатюрните пинчери не са от най-лесните породи за дресиране, което е различен минус. Последователният и гальовен метод към образованието, комбиниран с позитивна мотивация, работи най-добре.

Миниатюрните пинчери могат да развият или наследят някои очни, ортопедични и ендокринни проблеми. Затова е по-добре да посещавате вашия ветеринарен доктор, с цел да диагностицирате всевъзможни здравословни проблеми на дребния пинчер.

Здравословни проблеми при пинчерите

Най-честите здравословни проблеми при пинчерите са:

 Пинчер Снимка: Dorena/pixabay.com

- Пателарна луксация. Пателарна луксация или изместване на капачката на коляното включва изместване на капачката на коляното (патела) на една страна или изместване от първичното ѝ състояние към предната част на коляното. Когато капачката на коляното се избута във вътрешността или встрани, положението се назовава медиална пателарна луксация. Среща се по-често при пинчерите и други по-малки породи кучета.

Ако вашето куче има пателарна луксация, ще забележите, че краката му са извити. То постоянно накуцва и се прегърбва. Ако не се диагностицира, пателарната луксация може да докара до артрит;

- Хипотиреоидизъм. Когато щитовидната жлеза на кучето стартира да понижава създаваните хормони, положението се назовава хипотиреоидизъм. Причинява се от ниски серумни концентрации на тиреоиден хормон при кучето. Хипотиреоидизмът потиска дейното действие на няколко сериозни системи при кучетата.

Ранното лекуване на това положение включва всекидневно лекуване посредством заменяне на хормоните на щитовидната жлеза. Някои постоянно срещани признаци на хипотиреоидизма са понижена интензивност, наддаване на тегло, забележими промени в козината на кучето и промени в кожата;

- Прогресивна недоразвитост на ретината. Очите на кучетата се състоят от пласт фоторецепторни кафези, наречени ретина. Изображенията се образуват в ретината. Прогресивната недоразвитост на ретината се отнася до група от няколко дегенеративни болести, които предизвикват вероятно увреждане на ретината. В резултат на това кучето може изцяло да ослепее. Честите признаци на болестта включват нощна слепота, мудност и разширени зеници и са постоянно срещани при пинчерите;

- Катаракта. Това е наследствено заболяване на очите при пинчерите, което също може да се развие с течение на времето. Отнася се до появяването на мъждив пласт в ретината на кучето. С възрастта помътняването покрива цялата очна леща, правейки кучето изцяло сляпо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР