В близките часове в много райони ще се развива купеста

...
В близките часове в много райони ще се развива купеста
Коментари Харесай

Нова порция гръмотевици и градушки, 30° през уикенда

В околните часове в доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, по-интензивни в планините. Има условия и за градушки.
Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София към 20°. Вятърът ще е слаб от север.

През нощта в множеството региони преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще е съвсем безшумно с минимални температури сред 10 и 14 градуса, в София към 9. Утре още веднъж се чакат краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици.

Главно в Южна България има условия за местни интензивни феномени и градушки. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който краткотрайно ще се усилва. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 27°, в София към 22°.

И по Черноморието на следващия ден в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югоизток. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините и на следващия ден ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в масивите от Южна България краткотрайно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, а температурите ще се намалят.

Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има и над по-голямата част от Балканския полуостров . В южните и източните региони ще има и градушки. Предимно слънчево и без превалявания ще бъде единствено в Южна Гърция.

У нас и в четвъртък на доста места ще има превалявания и гръмотевици, както и условия за градушки. Ще стартира обаче стопляне, което ще бъде по-съществено през идващите дни, когато оптималните температури ще доближават и надвишават 30°.

В петък и през почивните дни ще доминира слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност и краткотрайни превалявания и гръмотевици.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР