Има няколко причини, поради които някои котки нападат само един

...
Има няколко причини, поради които някои котки нападат само един
Коментари Харесай

Защо някои котки нападат само един и същи човек?

Има няколко аргументи, заради които някои котки атакуват единствено един човек и никой различен в семейството. Обикновено те са свързани със боязън или безпокойствие, които котката изпитва единствено към избрания човек по някаква причина.

Дори и да не мислите, че сте създали нещо, което да разстрои съответно вашата, котките могат да поясняват доста от нашите естествени държания като заплашителни.

Котките, които другояче са привързани, могат ненадейно да се изплашат от нещо, което може да ги накара да станат нападателни заради боязън. Не че котката е нападателна, тя просто се пробва да се защищити от нещо, от което се опасява.

За благополучие, котешките драскотини и ухапвания не са изключително рискови. Те обаче могат да бъдат много мъчителни, тъй че множеството притежатели на домашни любимци биха желали да ги избегнат. С верния метод можете да премахнете това проблематично държание.

Основни аргументи котката ви атакува единствено съответен човек

Има доста аргументи, заради които котката може да реши да нападне вас примерно и никой различен. Често това няма нищо общо с това, че животното е нападателно. Вместо това то се опасява или има някакъв неврологичен проблем.

Прекарвате най-вече време с котката

Ако прекарвате най-вече време с котката и полагате множеството грижи, най-вероятно ще се окажете атакувани по-често от други хора. Ако котката реши да нападне някого, по-вероятно е да сте вие, в случай че прекарвате цялото си време с нея. Това е изключително правилно, в случай че постоянно вършиме неща, които котката ви не харесва, като да вземем за пример къпане. Така, до момента в който единствено вие се занимавате с хигиената ѝ, евентуално ще бъдете нападани повече от всеки различен във вашето домакинство.

Внимание

 Котки атакуват

Някои котки се стремят към внимание. Ако покажете на котката си внимание, когато ви нападне, тя може да продължи да ви нападна, когато желае внимание. Разбира се, това нормално е контрапродуктивно, защото може да ви накара да прекарвате по-малко време с вашата котка. Вашата котка обаче не схваща това. Тя получава внимание сега и това е всичко, което има значение.

Миризми

Някои миризми могат да създадат котката ви нападателна и уплашена. Ако миришете друго от останалата част от вашето семейство, това може да е повода котката ви да ви отделя. Например, в случай че работите с животни, котката ви евентуално ще ги надуши върху вас, когато се приберете вкъщи, което може да ги накара да се опасяват. Това може да се случи и в случай че работите с ароматни артикули, даже и да не са безусловно животни. Ако работите с парфюми, почистващи артикули, бои или мощно миришещи материали, миризмата може да завладее сетивата на вашата котка и да я накара да стане нападателна.

Може да я галите неправилно

Знаем, че звучи необичайно, само че вашата котка може да не хареса метода, по който я галите. Някои котки са доста деликатни към това по какъв начин биват галени. Това е изключително правилно, в случай че имат остарели пострадвания, които може да са мъчителни, когато ги докосвате по избран метод.

Свръхстимулация

Понякога, когато галим котките си, ги подтикваме прекомерно доста. Това може да ги накара да станат отбранителни и да ударят. Това е изключително правилно, в случай че галите вашата котка от върха на главата до долната част на опашката. Движението на цялото тяло може да бъде прекомерно стимулиращо за някои котки.

Вие нахлувате в нейното пространство

Вместо да се усеща обичана, вашата котка може да се почувства застрашена, в случай че постоянно нахлувате в нейното пространство. Ако наподобява, че вашата котка ви атакува най-често, когато се приближите до нея, това е евентуална причина. Уверете се, че подхождате вярно към котката си. Или може да желаете да я избягвате изцяло, в случай че тя не се приближи първа до вас.

Страх

Понякога котката ви може да изтълкува нещо, което вършиме, като ужасно. От този миг нататък може да има неспокойна котка към вас, до момента в който не възстановите доверието. Може това, което вършиме, даже да не е нещо изключително ужасно съгласно вас. Може да сте изпуснали предмет покрай вашето коте и мощният звук да го е изплашил. Или може да сте влезнали ненадейно в стаята и да сте стреснали любимеца си. Така или другояче, вашата котка не слага „ инцидентните уплахи “ в друга категория от всички други уплахи.

Как да предотвратим офанзиви на котки

 Нападение от котка

Първата стъпка за попречване на офанзивите на котки е да се откри повода. Различните аргументи ще имат разнообразни превантивни стъпки. Ще разгледаме всички тях, защото се надяваме, че котката ви ще ви драска по-рядко.

Уверете се, че домът ви е сигурен и комфортен

Всеки проблем има възможност да се утежни със напрежението. Ако работите с животни, котката ви е по-вероятно да реагира отрицателно на миризмата, в случай че е подложена на стрес, да вземем за пример. Поради тази причина би трябвало да се уверите, че домът ви е допустимо най-спокоен и сигурен. Нещата, които не намираме за стресиращи, могат да бъдат доста стресиращи за нашите котки. Очевидно другите котки в дома могат да стресират вашата котка, както и смяна в рутината или пространството. Често не можете да заобиколите тези промени. Можете обаче да сте сигурни, че вашата котка има доста места за скриване и доста време за престой.

Намалете силата си

Ако нормално сте човек с висока сила, намалете нещата с няколко равнища, когато поддържате връзка с котките си. Не бъдете излишно шумни и не правете доста огромни придвижвания с ръце, което може да изплаши котката ви. Уплашената котка е евентуално да работи като драска или хапе. Не че вашата котка е нападателна. Тя просто се пробва да се отбрани от това, което възприема като закани от ваша страна.

Увеличете времето за игри и консумиране на сила

Често изтощената котка е доста по-щастлива от тази, цялостна с сила. Уверете се, че вашата котка има задоволително време за извършения. Можете да оставите няколко играчки из къщата, което може да помогне на вашата котка да играе през целия ден. Най-доброто време за игра с вашата котка е тъкмо преди лягане, защото това може да подсигурява, че са изморени преди лягане. Ако не желаете котката ви да тича в близост след време за лягане, поиграйте с нея, с цел да спи през нощта.

Не наказвайте котките си

Наказването на вашите котки може да ги накара да се опасяват още повече от вас, което може да ги накара да драскат и хапят още повече. Често наказването не отстранява източника на казуса и може да утежни всичко. Поради тази причина не предлагаме наказване при никакви условия.

Посетете ветеринаря

Може да обмислите да заведете котката си на ветеринар, в случай че внезапно стане нападателна. Внезапните промени в държанието могат да бъдат знак, че вашата котка е болна. Котките нормално са много положителни в прикриването на заболяванията си. Следователно нормално няма да имате прекалено много подмятания, че котката ви не се усеща добре. Ветеринарният доктор може да изключи всевъзможни вероятни болести, които може да са причина за неочакваната отбранителна позиция на вашата котка.

Вземете си душ

Ако работите с други животни или миризливи неща, вземете душ, преди да поддържате връзка с котката си. Тя може да не харесва миризмата и евентуално няма да оцени, че я натривате с непознати миризми, когато я галите. Дори и да не мислите, че работите с нещо миризливо, вашата котка може да не хареса мощната за нея миризма на работното ви място, което може да я накара да се нахвърли и да ви нападне.

Оставете ги да дойдат при вас

Някои котки са релативно чувствителни към стопани, които протягат ръка на тяхното пространство. Това е изключително правилно, в случай че са тревожни и се пробват да се скрият. Ако прекъснете котката си, до момента в който се пробва да се успокои, тя може да се нахвърли, като ви одраска. Вместо това оставете котката си да пристигна при вас. Ако желаете да ги погалите, обадете им се и вижте дали ще дойдат, вместо да нахлувате в персоналното им пространство.

Никога не е занимателно да бъдеш одраскан от котката си. Има няколко аргументи, заради които вашата котка може да ви нападне. Обикновено това е резултат от безпокойствие или боязън, което кара котката ви да се пробва да се отбрани, даже в случай че това значи да ви одраска.

За благополучие, има няколко метода, по които можете да противодействате на казуса. Ако помогнете на котката си да остане спокойна и да избегне непотребен стрес, това може да предотврати бъдещи офанзиви и любимеца ви още веднъж да се трансформира в пухкавата топка за глезене, която толкоз обичате.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР