Не е тайна, че доберманите имат репутацията на защитна и

...
Не е тайна, че доберманите имат репутацията на защитна и
Коментари Харесай

С кои животни се разбират доберманите?

Не е загадка, че доберманите имат репутацията на защитна и нападателна порода. Така че естествено доста евентуални притежатели се тормозят по какъв начин тези кучета могат да се схващат с другите си домашни любимци.

Доберманите са естествени хищници на дребни животни, тъй че какво значи това за взаимоотношението им с дребни космати животни като котки? Можете ли сполучливо да аклиматизирате своя доберман към обичаната си домашна котка, тъй че двамата да живеят в мир?

Правилно социализираният доберман е кадърен да се схваща с други домашни любимци като котки, птици и по-малки породи кучета. Възрастен доберман, който преди този момент не е бил вярно социализиран, към момента може да се научи да се схваща с други любимци с деликатни, следени взаимоотношения с последователно увеличаваща се дълготрайност.

Въпреки че всеки доберман е самостоятелен и наподобява няма общо предписание, когато става въпрос за това какъв брой добре се схващат с други домашни любимци, има някои неща, които можете да извършите, с цел да помогнете на нещата да вървят безпрепятствено.

Социализиране на доберман с котка

Способността на несъмнено куче да се схваща с малко животно като котка зависи значително от способността му да се образова. За ваш шанс доберманите са доста дресируеми и интелигентни кучета. Вземете обаче някои съществени защитни ограничения, защото е правилно, че доберманите са инстинктивни хищници за дребни животни.

Отново е значимо е да се означи, че всеки доберман има своя характерност. Някои кучета може да са по-хищнически по природа от други. Въпреки че съгласно специалистите, всички добермани могат да се схващат добре с домашна котка примерно (с задоволително деликатно обучение), някои представители на породата сигурно ще се свържат с котка в същата къща по-бързо и по-лесно от други.

Социализация на млад доберман с други домашни любимци

Първата година в живота на всяко куче, без значение от породата, е най-важната и това сигурно важи за доберманите. Това е времевата рамка, когато навиците, паниките и държанието се образуват или затвърждават. Ако вашият доберман не е бил изложен на взаимоотношение с други животни през първата си година от живота си, той евентуално ще реагира зле, когато ги срещне по-късно.

Ключът е деликатната социализация с допустимо най-вече нови прекарвания (и животни). Никога не пропускайте опция да доведете кучето си на събирания, където може да участват нови хора, деца, други кучета или други животни.

Уверете се, че във времето за срещите с други животни доберманът остава умерено и отпуснато. Първо дръжте кучето на малко разстояние от другото животно и се пробвайте да избегнете прекомерно доста внимание върху другия любим. Научете кучето си, че „ не е огромна работа “, когато има други животни в близост. Бъдете спокойни и отпуснати, тъй като тогава е по-вероятно кучето ви да се държи по същия метод. Не позволявайте на нещата да станат прекомерно игриви в началото (можете да се отпуснете каишката по-късно). Уверете се също, че и другият любим, и кучето имат способи да се отдалечат от срещата, в случай че стане прекомерно тежка за тях. Дръжте кучето си на каишка, с цел да можете да го дръпнете, в случай че нещата станат прекомерно груби.

Излагане на възрастен доберман на котки

Запознаването на възрастен доберман с различен домакински любим за първи път може да бъде малко по-трудно. Това е по този начин, тъй като вашето куче евентуално към този момент е формирало мнение и усеща към дребните космати животни. Ако тези усеща не са другарски, може да има доста проблеми да ги накарате да се любуват на компанията си.

Колко внимателно и постепенно ще продължите да запознавате своя възрастен

доберман с другия ви любим, би трябвало да зависи от това какъв брой близо смятате, че кучето ви е до приемането на конкуренция за вашето внимание. Ако вашето куче безусловно ненавижда котките да вземем за пример и се пробвате да постигнете забележителна смяна в държанието, би трябвало да продължите с допустимо най-голямо внимание (и допустимо най-бавно), защото това ще бъде най-трудното за справяне.

Ако вашият възрастен доберман просто не е виждал друго животно от близко преди, само че е нападателен към животни по принцип по време на вашите разходки, тогава е евентуално да постигнете триумф. Просто не пресилвайте нещата. Бъдете в началото деликатни и им дайте време.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР