Произхождаща от централна Турция, ангорската котка е естествено срещаща се

...
Произхождаща от централна Турция, ангорската котка е естествено срещаща се
Коментари Харесай

Недостатъци на ангорските котки

Произхождаща от централна Турция, ангорската котка е естествено срещаща се порода домашна котка. Ангорски котки са приблизително огромна порода. Те са красиви създания, характеризиращи се с дългата си гъста четина.

Ангорската котка може би е първата дългокосместа порода, донесена в Европа през 16 век. Известна е с това, че представителите ѝ са извънредно интелигентни и игриви.

Едно от преимуществата на породата ангорки е, че те нямат честа потребност от подкастряне, което може да отнеме доста време при други дългокосмести породи. Представителите на тази красива порода са страхотни спътници. Техният дълъг живот също ги прави отлични домашни любимци, като нормалната дълготрайност на живота им е сред 9-14 години. Ангорската котка може да бъде ваш сателит години наред. Въпреки това ангорките могат да развият здравословни проблеми заради генетични проблеми свързани с породата. Отглеждането им е обвързвано и с други компликации и дефекти, ето и кои са те:

Ангорските котки имат скъпа поддръжка

 Ангорски котки

Ангорските котки са известни със своята хубост, която е фантастична. Въпреки това те могат да бъдат предразположени към здравословни проблеми. Преди да решите да притежавате тази красива дългокосместа порода, жизненоважно е да вземете поради цената. Рядкостта на породата прави котките скъпи, само че и прибавя здравословни проблеми. Ето за какво е значимо да сте сигурни, че имате финансовата опция да се грижите за ангорка.

Здравословни проблеми при ангорските котки

Ангорските котки могат да развият съществени здравословни проблеми заради своята генетика. Породата е предразположена към избрани здравословни проблеми, за разлика от доста други типове. Заболяванията, които най-вероятно засягат породата, са глухота при котка в едното или двете уши, атаксия и хипертрофична кардиомиопатия. Атаксия е сензорна дисфункция на нервната система, която предизвиква липса на съгласуваност. Хипертрофична кардиомиопатия е, когато стените на сърцето са прекомерно дебели, което затруднява сърцето да изпомпва кръв в тялото на котката.

Изискване на стимулация

Ангорите изискват също доста стимулация. Трябва да се занимавате и да ги стимулирате умствено, тъй като могат да бъдат разрушителни, когато са отегчени. Тези котки не са от пасивния вид, който се радва да бъде оставен самичък. Те се нуждаят от доста внимание, тъй че е значимо да имате време и запаси, с цел да им осигурите това. Ако не осигурите задоволително стимулация за вашата котка, тя няма да употребява силата си по здравословни способи. Недостатъчно подтикваните котки също могат да развият разстройства на настроението като меланхолия или даже тревога. Честата промяна на играчките, взаимоотношението и дейната игра с вашата котка може да ви помогне да я поддържате подтиквана.

Тревожност при разлъка при ангорска котка

 Недостатъци на ангорските котки

Не можете да оставяте ангорските котки сами за дълги интервали от време. Тези котки не могат да бъдат оставени сами, защото ще бъдат доста обезпокоени. Котките, които са смутени, са склонни да работят. Разиграването се отразява освен на вашето обзавеждане, само че и на психологичното здраве на вашата котка. Стресираните котки също страдат от същите резултати като незадоволително подтикваните котки. Разглеждането на по-пасивна порода като рагдол или съветска синя може да е по-разумно, в случай че работите на дълги смени отвън дома.

Ангорски котки не харесват смяната

Ангорските котки не се приспособяват добре към измененията. Тези котки не обичат измененията в околната среда. Ако сте човек, който се движи доста, може би е най-добре да намерите друга порода. Ангорски котки не се приспособяват добре. Може да е прекомерно мъчно и за вас, и за котката да опитате. Винаги е най-хубавата процедура да поставите потребностите и метода на живот на вашия домакински любим в вероятност. Това не значи, че в никакъв случай не можете да въвеждате смяна, само че го правете бавно; в противоположен случай рискувате да аргументите непотребен стрес на вашия любим. Вашата котка ще ви благодари, че почитате нейните потребности.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР