Повечето домакини винаги изхвърлят водата, в която са варени картофите.

...
Повечето домакини винаги изхвърлят водата, в която са варени картофите.
Коментари Харесай

Не изхвърляйте водата от варените картофи

Повечето домакини постоянно изхвърлят водата, в която са варени картофите. На пръв взор това е безусловно вярно решение. В последна сметка е мъчно да си представим, че тази течност може да се употребява за нещо потребно в всекидневието. Но истината е друга.

Факт е, че водата от варените картофи е източник на витамини и минерали. Поради тази причина тя може да употребява както в кулинарията, по този начин и в семейството. Разбира се, при изискване че добре сте измили картофите, преди да ги сварите. Ето защо тъкмо може да я употребявате:

1. Като сгъстител за ястия

Водата, останала от варенето на картофите, постоянно се употребява като сгъстител. Тя е съвършен сурогат на брашното или нишестето в супите. Ако приготвите супата с картофена вода, тя ще стане по-гъста. Освен това ще придобие по-наситен усет.

2. За по-меко тесто

Благодарение на зеленчуковата течност тестото придобива по-мека консистенция. Картофената вода сигурно е по-добрата опция на елементарната вода.

3. Вместо тор

Водата, останала от варенето на картофи, съдържа доста хранителни субстанции, които са потребни за растенията.Изчакайте, до момента в който течността се охлади. Веднага откакто това се случи, полейте растенията. Може да употребявате картофената вода за поливане на растенията в градината и на стайните цветя. Важно е обаче да запомните, че водата би трябвало да е прясна и филтрирана.

4. Лек при стомашни неразположения

Картофената течност оказва позитивен резултат върху положението на стомашно-чревния тракт. Може да добавите малко растително масло към нея преди приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР