Полиция и демонстранти се сблъскаха в американския щат Уисконсин за

...
Полиция и демонстранти се сблъскаха в американския щат Уисконсин за
Коментари Харесай

Втора нощ на размирици в Уисконсин |

Полиция и стачкуващи се сблъскаха в американския щат Уисконсин за втора поредна вечер, откакто органите на реда простреляха афроамериканец в неделя. 

29-годишният Джейкъб Блейк е в устойчиво положение, откакто беше ранен в гърба, до момента в който отивал към кола. Според юриста му Бен Кръмп нещастието се е разиграла пред очите на трите му деца в град Кеноша. 

Снощи протестиращите се събраха пред постройката на съда и започнаха да хвърлят бутилки с вода към полицията. Те подпалиха коли и здания. 

Губернаторът на щата Тони Евърс прикани Националната армия да поддържа локалната полиция. В мощ е и полицейски час - от 20.00 до 7.00 часа. На 31-ви август губернаторът привиква специфична сесия на държавния законодателен орган за разискване на пакет от закони по отношение на отчетността и прозрачността на полицията.

Видео фрагменти от стрелбата бяха споделени в обществените мрежи. Те демонстрират по какъв начин Блейк потегля към шофьорската врата, последван от двама въоръжени офицери. След като протяга ръка към вратата, Блейк е бил убит. Все още не е извесно, както е предиздвикало служителите на реда да открият огън. 

Малко по-късно на мястото на случая се събраха голям брой хора, като някои от тях възпламениха огньове и хвърляха тухли и коктейли Молотов по полицията, това накара управляващите да затворят публични здания в региона.

На 25 май при ареста му на кръстовище в Минеаполис. Видео сподели по какъв начин униформеният Дерек Човин е свалил на земята мъжа и притиска врата му с коляното си. Арестантът вика " Не мога да вдишвам! " и " Не ме убивай! " близо 9 минути, след което издъхва. Независима аутопсия удостовери, че задушаването е причина за гибелта. Убийството на Флойд отприщи многохилядни митинги в десетки градове в Съединени американски щати и по света против расизма и полицейската бруталност
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР