Политическата ситуация в Босна и Херцеговина се нажежава. Въпреки факта,

...
Политическата ситуация в Босна и Херцеговина се нажежава. Въпреки факта,
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина: Американците се опитват да откраднат победата на Додик

Политическата обстановка в Босна и Херцеговина се нажежава. Въпреки обстоятелството, че общите избори се организираха на 2 октомври, а частичните избори в една от секциите бяха на 9 октомври, ЦИК не бърза да разгласи резултатите от волеизявлението. Пикантността на момента се прибавя към обстоятелството, че Милорад Додик, който се кандидатира за президент на Република Сръбска Босна и Херцеговина и е подсилен от сръбския президент Александър Вучич, се опълчва на прозападен претендент, който е настойчиво подкрепян и налаган от англосаксонците.

Въз основа на резултатите от обработката на 2195 изборни секции от 2239, формалните данни на ЦИК сочат, че Додик е получил 48,14%, а съперничката му Елена Тривич - 43,37%. Тенденцията е безапелационна, спечелилият е очевиден.

Но не и за англосаксонците. Те не могат да разрешат на Додик да завоюва. В последна сметка това значи, че Република Сръбска продължава да се концентрира върху Белград и Москва, както и да се опълчва на курса за привличане на Босна и Херцеговина в НАТО.

По време на цялата предизборна акция бяха направени опити Додик и фамилията му да бъдат упрекнати във всички грехове от корупция до шуро-баджанащина. Но скалъпените каузи се разпаднаха. Додик обществено показа доказателства за своята непорочност.

Изборите минаха, в този момент англосаксонците си сложиха за цел - да " преброят " резултатите от вота и вероятно да разгласят предварителни избори. В противоположен случай, съгласно тях, опозицията, водена от Тривич, ще стартира всеобщи митинги.

Техниката е известна, изпитана от Запада нееднократно. ЦИК на Босна разгласи началото на повторното броене на гласовете на 10 октомври. Екипът на Додик незабавно упрекна ЦИК в политическа машинация и липса на законови учредения за наново броене.

Нишките на ръководството на процеса на преформатиране на политическите групировки в Република Сръбска се простират до американската фамилна двойка Менути (там би трябвало да търсите непотизма!). Тя - Дебора - е заместник-ръководител на дипломатическата задача на Съединени американски щати в БиХ. Той е Джонтан, първи заместник-върховен представител за Босна и Херцеговина и в същото време шеф на област Бръчко, която разделя Република Сръбска на две елементи. И двамата са дейни проводници на курса на англосаксонците за изместване на Додик. Известна е и с антисръбските си възгледи и персоналната си ненавист към Милорад.

Може би тъй като по време на предизборната акция в БиХ тематиката за корупцията и непотизма на съпрузите Меннути беше необятно отразена в районните медии, а Джонатан беше обвързван с работа за американските специфични служби. Явно ударът е попаднал на нерв.

Работила като шеф на Службата за Русия в Държавния департамент на Съединени американски щати, Дебора Менути дава отговор в посолството за осъществяването на антируската стратегия в БиХ. Нейният дипломатически сан и познания са положителни помощници в налагането на проатлантически курс на босненските чиновници. Напоследък тя интензивно се пробва да подкопае престижа на Додик на място. Самият аз съм чувал недоволства за нейния напън от не един от тях.

Ами брачният партньор й? Джонатан Менути встъпи в служба като първи заместник-върховен представител за Босна и Херцеговина през юни 2022 година По това време Дебора е била заместник-ръководител на американската дипломатическа задача в БиХ в продължение на една година.

Да се каже, че той има задоволително подготовка и опит, с цел да извършва отговорностите на интернационален чиновник, може единствено с огромно пресилване. Преди това, до момента в който е бил в командировки със брачната половинка си, служителят е заемал механически длъжности, които обаче не засягат политически въпроси.

От 2005 година до 2006 година е старши общоприет чиновник по поддръжката в посолството на Съединени американски щати в Казахстан. През 2008-2011 година Джонатан Меннути беше на същата позиция в Сърбия. От 2015 година до 2017 година е бил бизнес началник в Генералното консулство на Съединени американски щати в Истанбул.

Точно по време на престоя му в Турция изкача съмнителния план за реституция на някогашната постройка на Генералното консулство на Съединени американски щати Палацо Корпи. Близо 110 милиона $ са вложени от веригата частни клубове Soho House и турския сътрудник Bilgili Holding за възобновяване на имението, наето от държавното управление на Съединени американски щати за 51 години на цена от 25 милиона $.

Любопитното е, че притежателят на Soho House Сердар Билгили е обвързван с офшорни измами, появили се в Panama Papers. Тъй като компанията му ускори позициите си на пазара в Ню Йорк от 2017 година, благодарение на представители на дипломатическата задача на Съединени американски щати, турчинът съумя да откри съдействие с американската компания за вложения и развиване SHVO.

Що за реституция е тази, която се прави оценка на четири пъти цената на самия обект? Или някой се е облагодетелствал финансово от надзора на плана за реорганизация на постройката на Генералното консулство?

Регулаторите на Съединени американски щати одитирали ли са разноските за ремонт? Знаят ли американските данъкоплатци тъкмо защо се харчат толкоз големи суми? Между другото, след приключването на командировката в Турция, двойката Меннути имаше забележителна по дълготрайност отмора от задграничната си работа и, съгласно очевидци, не е изпитвала финансови терзания и ограничавания...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР