Франция, държава с вълнуващо наследство в областта на изкуството, предлага

...
Франция, държава с вълнуващо наследство в областта на изкуството, предлага
Коментари Харесай

Какво да изберете от френската културна сцена: Театри, галерии, музеи

Франция, страна с вълнуващо завещание в региона на изкуството, предлага на туристите едно от най-изобилните и разнородни преживявания в света на театрите, галериите и музеите . Париж ще ви плени с благосъстоянието от благоприятни условия за културен живот.
 
 Лувър Лувъра iStock

Разбира се, наложителна спирка на всеки екскурзиант е Лувърът , където всяка година милиони хора идват, с цел да съзерцават произведения като Мона Лиза и Венера Милоска. Някогашна императорска резиденция, а в този момент най-големият музей за изкуството в света, той притегля гости със своите сбирки, датиращи от античността и Ренесанса.
 
 Лувър музей БГНЕС, списък

Друго емблематично място за всеки фен на изкуството е Музей Орсе - някогашна железопътна гара, която е ситуирана на левия бряг на Сена.
 
 Музей Орсе Guliver/Getty Images

Музей Орсе може да се похвали със забележителна сбирка от импресионистично и постимпресионистично изкуство. Тук има картини на Моне, Ван Гог, Пикас и Дега.
 
 Музей Орсе Guliver/Getty Images

Сега " Орсе " предлага завладяваща опция - нощувка в една от залите на музея. Американската компания Airbnb е наела Матийо Леханнер, който е проектирал факела за Олимпийските игри в Париж през това лято.

Френският дизайнер ще трансформира в първокласна спалня Голямата зала с часовника , която се намира на петия етаж на " Орсе ", тъкмо под панорамния му остъклен покрив.

Център „ Жорж Помпиду “ пък се отличава с новаторската си архитектура. В допълнение музеят има една от трите най-важни сбирки на съвременно и модерно изкуство в света. Може да се похвали и с социална библиотека и проучвателен център. Центърът „ Помпиду “ посреща годишно над 6 млн. гости, което го прави 3-та най-посещаваното място във Франция след Лувъра и Айфеловата кула.
 
 Жорж Помпиду Guliver/Getty Images

 Жорж Помпиду Guliver/Getty Images

Музеят на Роден също е доста привлекателна дестинация от културния живот на френската столица. Музеят има два обекта, един в центъра на Париж и един отвън града. Тук може да се насладите на " Мислителят " , една от най-известните статуи на Роден и основна творба в ранния реализъм.
 
 Жорж Помпиду Guliver/Getty Images

Париж също по този начин е притегателна ос за феновете на Мелпомена. Спектакли на пиеси от френския типичен репертоар се показват в Comédie-Française, класическият спектакъл par excellence. За по-модерно преживяване Théâtre du Châtelet показва влиятелни продукции и мюзикъли.

Френската театрална сцена е една от най-прочутите и вълнуващи в света. От класическите творби на Молиер до актуалните опити на спектакъл " Одеон " в Париж, Франция притегля театрални фенове от целия свят.
 
 синема iStock

Le Cinéma du Panthéon е най-старата оживяла кино къща в града, открита през 1907 година, е и първата, която демонстрира филми на истинския им език с френски надписи (вместо да ги дублира). Днес киното е известно със своите авторски филми и кафе-салон с тераса, украсен от френската кино легенда Катрин Деньов.
 
 катедрала iStock/Getty Images

Парижката Света Богородица или както е известна още Нотр Дам , е считана от мнозина за един от най-хубавите образци на френската готическа архитектура. Грандиозната катедрала е строена няколко века - построяването й стартира през 1163 година и продължава до 1345 година. Очаква се за идните Олимпийски игри част от превъзходната постройка бъде открита за туристи след опустошителния пожар от 2019 година Окончателната реституция на Нотр Дам би трябвало да е подготвена до края на 2024.

Внушителната опера Palais Garnier в Париж е превъзходно декорирано и зашеметяващо архитектурно богатство, чиито представления могат да бъдат следени от близо 2000 души. Това е домът на Парижкия балет и значимо място за феновете на класическата музика в града.

                 

Музеят на изкуството на фондация Louis Vuitton е внушителна конструкция с причудлива архитектура, която се намира върху водна градина, издигната особено за него. Музеят предлага забавна културна конюнктура с добавени съоръжения от художници като Олафур Елиасон и Елсуърт Кели. Архитектурата и сбирката вършат този музей един от най-уникалните в Париж.



Едва ли някъде другаде по света (освен в Париж) може да откриете толкоз доста галерии , които са дом на творчеството на стотици художници. Разположен в оживения регион Маре на града, Xippas е нещо като артистична централа.

                 

С изложбени зали и галерии от Гърция, Швейцария, Уругвай, както и Франция, Xippas има за цел да бъде интернационална платформа за творби на модерно изкуство. Основана от Renos Xippas през 1990 година, тази изложба е една от най-големите по рода си, отдадена на излагането на творби както на нови, по този начин и на одобрени модерни художници.

Какво ще бъде Франция  без фамозното кабаре ?!  heart  kiss

Crazy Horse , емблематично кабаре, което съблазнява феновете със своите изискани танцьори и впечатляващи светлинни шоута. Мулен Руж пък разкрива бохемската атмосфера на квартал Монмартър със своя искра и ретро музика, пренасящи посетителите е в една отминала ера.
 
 Музей Орсе Guliver/Getty Images
Ако обичате класическата музика и цветята, тогава идеалното място за вас ще бъдат забележителните градини на Шато дьо Версай !
 
 Шато дьо Версай Guliver/Getty Images
Tук може да се насладите всекидневно на самобитен концерт, разхождайки се измежду стотици скулптури, от време на време скрити шедьоври или топиари (изваяни растения), ръчно завършени от градинарите на двореца.

Кулминация са фонтаните и водопадните композиции, които " танцуват " в ритъма на музиката.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР