Покушение срещу депутата от Радикалната партия Ихор Мосейчук в Киев.

...
Покушение срещу депутата от Радикалната партия Ихор Мосейчук в Киев.
Коментари Харесай

Атентат срещу украински депутат в Киев

Покушение против депутата от Радикалната партия Ихор Мосейчук в Киев. Той е ранен и е настанен в болница, предаде ТАСС, позовавайки се на информация от говорител на украинската полиция.

При излизането на депутата от телевизионния канал „ Еспресо ” бил взривен паркиран пред постройката мотоциклет с сложено на него взривно устройство.

Загинал е човек на към 30 години с неустановена досега идентичност, както и охранителят на депутата Мосейчук, ранени са други четирима души, измежду които политологът Виталий Бала.

Министерство на вътрешните работи на Украйна квалифицира гърмежа в центъра на Киев, при който бе ранен депутатът от Върховната рада Игор Мосийчук, като терористичен акт, съобщи РИА Новости, цитирайки известие на ведомството.

Междувременно, Антон Герашченко – консултант на украинския вътрешен министър, оповести че измежду версиите, които се преглеждат за гърмежа, са дейности на съветските спецслужби. „ Една от версиите на следствието са дейности на съветските спецслужби в посока на дестабилизиране на общественополитическата обстановка “, се споделя в известие, оповестено на страницата му във фейсбук.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР