Облагането с годишна такса в размер на 2 процента на

...
Облагането с годишна такса в размер на 2 процента на
Коментари Харесай

Допълнителен данък за най-богатите би вкарал в държавните бюджети до 250 млрд. долара годишно

Облагането с годишна такса в размер на 2 % на всички активи, които се правят оценка на над 1 милиард $, може да стане насочна точка за използване на предлагането за увеличение на данъчната тежест върху милиардерите в целия свят. Това съобщи през днешния ден френският икономист проф. Габриел Зюкман, представен от Българска телеграфна агенция. 

Зюкман е създател на организацията Европейска данъчна обсерватория, която е под егидата на Европейския съюз. 

Бразилия, която е ръководител на организацията на страните от Г-20, му разпореди да изготви отчет по отношение на възможната " оптимизация " на налозите, които заплащат най-богатите хора в света. Предложението на Зюкман ще бъде показано на срещата през юли на министрите на финансите на страните от Г-20.

Френският икономист показва, че използването на неговото предложение би повишило приходите от налози, наложени на към 3000 от милиардерите, с сред 200 и 250 милиарда $ годишно. 

Ако мярката бъде приложена и за лицата, които не са милиардери, само че имат имущество за над 100 милиона $, то спомагателните данъчни доходи ще възлязат на още сред 100 и 140 милиарда $, заключава Габриел Зюкман.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР