По цял свят има авантюристи, които особено много обичат да

...
По цял свят има авантюристи, които особено много обичат да
Коментари Харесай

12 тайни, които служителите на летището не искат да знаете

По целия свят има авантюристи, които изключително доста обичат да пътуват, а самолетът е потвърдено комфортен, бърз и безвреден превоз. Не може да се отхвърли едно обаче - с дългите си опашки и огромните тълпи, летищата могат да бъдат доста стресиращи.

Обикновено бързаме да минем през тях допустимо най-бързо, с цел да хванем полета си, че даже не съумяваме да се ориентираме и да видим дребните детайлности за това място, които чиновниците знаят доста добре. Може да стане толкоз натоварено, че постоянно не виждаме някои неща на летището, а те са там и можем да се възползваме от тях без проблем.

От смешно високите обменни курсове до нерекламираната безвъзмездна вода, тайните на летищата, които те крият изобретателно са в действителност доста.

Затова от StarsInsider са подбрали няколко от тях, които могат да ви оказват помощ при всяко посещаване на летището, написа vesti.bg.

1. Можете да получите достъп до частен летищен салон

Салоните на летищата са малко по-скрити и благодарение на кредитната си карта може да получите преимуществото да имате достъп до тях. Просто се отбийте и попитайте и може да се окажете на умерено място, изпълнено с безвъзмездна храна и питиета.

2. Безмитните артикули не постоянно са по-евтини

Безмитните магазини са супер изкушаващи, само че преди да пазарувате до момента в който чакате полета си, имайте поради, че те са доста скъпи. Цените на безмитните артикули постоянно към момента са по-скъпи от тези, които ще платите вкъщи.

3. Чекирането на багажа на изхода може да е гратис

Когато полетите са цялостни, нормално се чува известие от гейта, в което хората се приканват да записват ръчния си багаж. Възползвайте се от това като опция, с цел да добавите спомагателна чекирана чанта до крайната дестинация.

4. Закъснелите полети би трябвало да се заплатят

Това рядко се афишира, само че в случай че самолетна компания от Европейски Съюз дойде на местоназначението си с три или повече часа забавяне, тя ви дължи пари. Това обаче не се дължи при " изключителни условия ", като война, проблеми със сигурността, естествени бедствия, рискови метеорологични условия и стачки на екипажа.

5. Обратната връзка за тоалетните се получава в действително време

Благодарение на мигновената реакция на интелигентните устройства за противоположна връзка, които се намират на доста летища, тоалетните на летищата се почистват доста по-често.

6. Примамват ви в магазините поради местата ви

Причината най-удобните места да са наоколо до магазините на летището е, че ви примамват да похарчите парите си. Това е остроумен трик, при който летището желае да извадите портфейла си, откакто преминете инспекцията за сигурност.

7. Служителите, които обработват багажа, се отнасят жестоко с движимостите ви

Ако в миналото сте се чудили за какво багажът ви наподобява разпилян, евентуално чиновниците, обработващи багажа, не са били доста деликатни с него. Хората са ставали очевидци на това по какъв начин чиновниците хвърлят и даже ритат багажа.

8. Ще продадат движимостите ви

Когато оставите или изгубите нещо на летището, имате 90 дни, с цел да си го вземете. След това множеството летища ще дарят непотърсените движимости на благотворителни организации или даже ще ги продадат на специфични за задачата търгове.

9. Не е належащо да пристигате два часа преди полета си

Понякога прекосяването на инспекцията за сигурност може да отнеме часове, само че в множеството случаи не ви е належащо толкоз доста време на летището. В последна сметка колкото по-дълго стоите там, толкоз повече ще похарчите за храна и извършване на покупки. Вместо това се регистрирайте по-рано и по опция вземете със себе си единствено ръчен багаж.

10. Храненето по време на полета може да е по-евтино, в сравнение с летището

Ако сте постоянен пасажер и имате кредитна карта на самолетна компания, може да получите до 25% отстъпка от цената на храната и напитките по време на полет. Това е към половината от цената на храна, закупена на летищeто.

11. Wi-Fi постоянно е безвъзмезден на летищата

Някои летища към момента имат наглостта да събират такси за Wi-Fi, който в множеството случаи е извънредно муден, само че в днешно време множеството оферират спомагателен Wi-Fi. Включете се гратис и се възползвайте от опцията да изтеглите някои излъчвания, които да гледате по време на полета си.

12. Има един трик, с цел да получите първо багажа си

Ако регистрирате багажа си със забавяне, има възможност той да е един от първите на въртележката при идване. Вие ще бъдете първият, който ще излезе през изхода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР