Председателката на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес по

...
Председателката на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес по
Коментари Харесай

Бърнабич: Вучич е под заплаха от черногорската мафия

Председателката на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич съобщи през днешния ден във връзка оповестена телефонна преписка сред обвинени членове на черногорски наркокартел, че обществеността не осъзнава каква заплаха съществува за живота на президента на Сърбия Александър Вучич, заяви Танюг.

Някои медии се държат по този начин като че ли тази кореспонденция по Скайп не съществува и че (Радое) Звицер не е казвал, че те ще ударят по Вучич, сподели Бърнабич.

Радое Звицер е водач на черногорската незаконна група Кавачки клан.

Пред телевизия Хепи председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич съобщи, че " (президентът) Вучич е единствената бариера пред черногорската мафия ".

" Заплаха за живота на Вучич съществува, до момента в който Радое Звицер е на независимост ", оцени Бърнабич.

Според нея от оповестената телефонна преписка сред обвинените членове на черногорския наркокартел се вижда, че единственият сериозен и съдбоносен герой против мафията на проведената престъпност е президентът на Сърбия. Бърнабич сподели, че президентът Вучич " си е поставил главата в торбата, когато е оповестил война на мафията ".

Тя цитира и изказване от оповестената преписка на обвинените членове на наркокартела, което гласи: " Когато Вучич си отиде, ние ще можем да вършим това, което правехме в миналото. Когато той си отиде, ще можем да управляваме освен Черна гора, само че и целия район ".

Бърнабич сподели, че Вучич е единствената бариера пред тази мафия и добави, че те го нападат посредством медиите.

По думите й президентът Вучич е освен преграда пред проведената престъпност и мафията в тази страна и този район, само че и поръчител за сигурността и стабилността на Република Сърбия.

Ана Бърнабич уточни още, че има фантастични вести за сръбските жители. Тя даде образец с данни на Националната банка на Сърбия, съгласно които до 10 юни в Сърбия са пристигнали над два милиарда евро директни задгранични вложения и добави, че това е с 9,6 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

" Имахме рекордна 2023 година и в този момент още веднъж се надявам да продължи по този начин до края на годината, събитията са сложни, само че Сърбия в действителност реализира исторически резултати във всеки смисъл ", съобщи Бърнабич.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР