ПисателятСилвия Томовапредставипоследния си роман Дългото лято на вечността“пред русенска публика

...
ПисателятСилвия Томовапредставипоследния си роман Дългото лято на вечността“пред русенска публика
Коментари Харесай

Писателката Силвия Томова: Историята може да отрезви съвременността

ПисателятСилвия Томовапредставипоследния си разказ „ Дългото лято на вечността “пред русенска аудитория в границите на Международния книжовен фестивал “Дъхът на Европа ”.

„ Писателят, поетът и актьорът въобще е суетно създание, той нямаше да написа лирика, да издава книги или да се превъплъщава в разнообразни функции на сцената, в случай че не искаше да се покаже, в случай че не търсеше утвърждение и своето отражение в очите на другите “,казва СилвияТомовав отговор на въпроса за какво писателите ценят и желаят срещи онлайн с аудитория.Своята последна творба пред Дарик радио тя дефинира като “роман за избора, ексцентричен и непокорен и в същото време персонален, прочувствен и сърдечен текст ”. Най-големият въпрос, който може да си зададе човек, е: “Защо? ”, уверена е Силвия Томова. Цялото интервюс писателката чуйте в прикачения звуков файл:



Силвия Томова е родена на 09.06.1973 година в София. Завършила е специалностите „ Дефектология “ и „ Журналистика “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Публикувала е във вестниците „ Литературен вестник “, „ Литературен конгрес “, „ Словото през днешния ден “, списание „ Книгите през днешния ден “ и други През 2001 година излиза първата й книга романът „ Кожа “, следват сборниците с разкази „ Добър ден, Р. “ (2006) и „ Черни маслини и двама мъже “ (2010), и романът „ Тит от Никомедия “ (2012).

През 2007 година получава Първа премия от Националния конкурс за пай роман „ Рашко Сугарев “. Носител е на наградата „ Книга на годината “ на академия „ Либер “ (2010). Нейни разкази са преведени на хърватски, полски и беларуски.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР