Типичното пролетно време ще продължи до края на месец май

...
Типичното пролетно време ще продължи до края на месец май
Коментари Харесай

Юни ще започне лятно, дотогава превалявания и по-ниски температури

Типичното пролетно време ще продължи до края на месец май демонстрират сега средносрочните модели. Ще остане релативно по-хладно с опция за валежи и гръмотевични стихии.

В събота и неделя тези процеси ще се развиват единствено наотделни места над западните планински региони. На изток ще остане предмино слънчево и прелестно топло, без жеги.

От вторник нататък опцията за летни стихии ще се усили и гръмотевична активност с валежи, тук-там интензивни, ще забележим и на други места в страната, освен над западните региони.

Особено дейни ще са тези процеси към средата на седмицата. Следете крактосрочните прогнози на НИХМ, с цел да сте осведомени за тези мощни стихийни феномени, каквито са сълните гръмотевични стихии.

Когато атмосферата е нестабилна, има влага и мощно слънчево греене, изискванията за формиране на гръмотевични стихии са положителни, тогава ставаме и очевидци на такива стихийни феномени.

Вероятността за такива стихии остава до края на месец май, в другите дни, на разнообразни места, и с друга активност.

Средносрочните модели давата опция да хвърлим взор и по-напред при започване на месец юни.

Тук се обрисува смяна в атмосферната циркулация и с огромна степен на възможност и смяна във времето над страната.

С една дума, лятото ще пристигна бързо и внезапно с покачване на дневните температури до типично летни стойности. В момента част от моделите покзават покачване на дневните температури след 2, 3 юни до равнища от 35 - 37 градуса в низините на страната.

Това си е горещо време и ще му е време да пристигна, тъй като в синоптично отношение лятото настава от началото на юни.

Ако това се случи по метода, по който в този момент предвиждат моделите, времето ще се обърне и ще навлезем в лятото.

В Европа началото на юни ще е раздели континента на две - северозападна и западна част по-хладна и влажно и югоизточно и източно част към този момент в плен на типичното лято.

На Балканите температурите ще се покачат и ще са типично летни, а опцията за превалявания ще се намали.

С настъпването на жегите би трябвало да се съблюдават разпоредбите за противопожарна сигурност, тъй като в този момент е хладно и влажно, само че това ще се промени и когато стане изсъхнало и горещо, една искра е задоволителна, с цел да унищожи гора с десетилетна история.

Глобалната приземна температура остава непроменена 14,6 градуса, осведоми профилираният уебсайт temperature.global.

Климатът продължава да се придвижва в удобна за човечеството посока, малко по-топъл, без повишаване на неподходящите климатични феномени, климат, който може да обезпечава храна за възходящото население на планетата.

И в това е иронията на обстановката. Докато се твърди в медиите, че климатът се трансформира и става все по-неблагоприятен, всички обстоятелства приказват за тъкмо противоположното.

А точно:, неподходящите климатични събитие не се усилват.

Така стигаме до парадоксалната обстановка в която, въпреки да виждаме, че живеем в по-добри условия, поради медийните акции и политически залитания, имаме чувството, че идва края на света, поради климатични промени. Няма нищо по-невярно и по-заблуждаващо от сходна теза.

И обстоятелствата го демонстрират - световната приземна температура е постоянна, произвеждаме от ден на ден и повече храни, слабото покачване на приземната температураводи и до по-добри условия за живот през зимата в Северното полукълбо, в това число и в България, където следим по-меки зими.

Горещите талази не ставатповече, а съгласно статистиката студеното време взима до 10 пъти повече жертви, в сравнение с горещото.

Следователно няма място за климатичен боязън, други са проблемите на човечеството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР