Четирима души са загинали, а 16 са ранени, след като

...
Четирима души са загинали, а 16 са ранени, след като
Коментари Харесай

4 души загинаха, а 16 са ранени след срутване на сграда в Палма де Майорка

Четирима души са починали, а 16 са ранени, откакто двуетажна постройка се е срутила на испанския остров Майорка, оповестяват локалните служби за незабавна помощ. Смята се, че няколко души са попаднали под руинитена мястото, където се е намирал плажният ресторант Medusa Beach Club на улица „ Картаго “ в районната столица Палма де Майорка.

Инцидентът е станал към 20:30 ч. локално време в четвъртък вечерта. Има опасения, че няколко души може би са затрупани в отломките. И сега избавителните екипи работят на място.Службите за незабавна помощ оповестиха на локалните медии, чеобезопасяват региона.

Подът на заведението се срути в четвъртък вечерта, вследствие на което хората паднаха в мазето под него, където също е имало клиенти и личен състав.

Началникът на пожарната в Палма Едер Гарсия съобщи, че множеството от засегнатите от сриването са чужденци и туристи, заяви El Pais.

Говорител на локалната полиция съобщи пред кореспонденти, че балконът може да се е срутил заради прекомерно огромна тежест, само че акцентира, че точната причина към момента се проверява. Испанският министър-председател Педро Санчес изпрати съболезнования на фамилиите на жертвите.

Той съобщи, че следи от близко развиването на събитията и че държавното управление му е готово да изпрати цялата нужна помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР