Поредно признание получи ДТ Сава Огнянов“ от Министерството на културата

...
Поредно признание получи ДТ Сава Огнянов“ от Министерството на културата
Коментари Харесай

Признание за актьора Калоян Желев и ДТ „Сава Огнянов“ от Министерството на културата

Поредно самопризнание получи държавна такса „ Сава Огнянов “ от Министерството на културата в навечерието на 24 май. Министърът на културата Найден Тодоров връчи грамота на артиста Калоян Желев за реализирани високи креативен резултати и принос към българската просвета и във връзка 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Калоян Желев получава премията си за присъединяване в спектакъла „ Странна преживелица с куче през нощта “ с режисьор Боян Иванов, продукция на държавна такса „ Сава Огнянов “ Русе.

„ Благодаря на Министерството на културата за оценката. Подобни призове ни потвърждават, че докосването до театъра е значимо и не би трябвало да се подценява. Работата на създателя е да въодушевява, допира и трансформира хората към по-добро и аз считам да не преставам, тъй като имам вяра, че има смисъл! Разбира се, всичко това, щеше да е невероятно без държавна такса „ Сава Огнянов “ Русе, Боян Иванов и прелестните сътрудници, които вземат участие в спектакъла “, сподели при приемането на грамотата Калоян Желев.

Младият артист завоюва „ ИКАР “ 2024 за дебют, за ролята на Кристофър Буун в „ Странна преживелица с куче през нощта “, както и номинация за „ АСКЕЕР “ 2024, още веднъж за дебют в постановката по романа на Марк Хадън.

Това е следващото самопризнание от екипа на Министерството на културата в поддръжка на младите гении и новаторския метод на държавна такса „ Сава Огнянов “ Русе, при реализацията на „ Странна преживелица с куче през нощта “. За културното ведомство не остана незабелязана и премиерата на „ Куцльото от забутания остров “ с режисьор проф. Пламен Марков.

Наградите на Министерството на културата се връчват всяка година, а тази бяха отличени над 80 създатели и актьори от разнообразни области на изкуствата за техния принос в развиването на българската просвета и нематериалност.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР