Георги Великов – Гоце е на 32 години, неженен, родом

...
Георги Великов – Гоце е на 32 години, неженен, родом
Коментари Харесай

Гоце Великов: Да се запитаме дали отношението към културата в България е на необходимата висота?

Георги Великов – Гоце е на 32 години, неженен, родом е от с. Ценово, Русенско. Завършва НУИ " Проф. Веселин Стоянов " в Русе и компетентност " Народно пеене " във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " - В. Търново, след което се завръща към този момент като учител по национално пеене в своето учебно заведение. Той е ръководител на съдружие " 4ЕТРИ ", основател и началник на известното дамско вокално трио " ИДЕПЕЯ " и на група " 4ЕТНО ".

Преди да си отговорим на този въпрос, дано си отговорим на различен - какво е културата?
В съществени линии, под просвета се схваща човешка активност в другите нейни проявления, в това число всички форми и начини на човешкото самоизразяване, самопознание и струпване на привички и умения. Културата е набор от правила, които предписват на индивида несъмнено държание с присъщите прекарвания и мисли.

Тоест културата е всеобхватна и изключителна широкоспектърна, или казано по-разбираемо - културата сме ние. Нейната форма се дефинира от призмата, през която я гледаме. Със сигурност, качествената просвета провокира развиване в обществото, само че парадокса е, че с цел да имаме качествена просвета, би трябвало да имаме качествено построена ценностна система. И тук стигаме до основата и въпроса - какво значи качествено построена ценностна система? Както и кой би трябвало да я построи?

Качествената ценностна система е облегната на закон, закона самичък по себе си е идеален тогава, когато той е подложен от Бог. Всички тези усещания, привички и познания се образуват основно от родители, учители и среда. За да има подобаваща среда, България се нуждае от рестарт на цялата система, тъй като тази сега очевидно не работи. Ние сме облъчени от всичко, само че не и от нужното. Забравили сме нашата основа, нашия корен.

За да получиш качество е нужно огромно количество работа, както и запас, с който работещият да си разрешава нужната база за деяние. Държава намаляваща бюджета на културата, на обидното 0,4 е страна, която не осъзнава написаното горе просто нещо. Ако един човек получи среда за развиване на културния набор, който е избрал, той ще може да развива хората към себе си. Едно развитото културно общество постоянно прогресира.

Ако това е толкоз ясно, ясна е и потребността непременно културата ни да бъде нещо, в което да се влага доста повече от 0.4%. от Брутният вътрешен продукт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР