Останките на една от най-известните подводници на ВМС на САЩ

...
Останките на една от най-известните подводници на ВМС на САЩ
Коментари Харесай

Останките от прочутата подводница на ВМС на САЩ от Втората световна война са открити край Филипините

Останките на една от най-известните подводници на Военноморски сили на Съединени американски щати от Втората международна война бяха открити в Южнокитайско море осем десетилетия след последното й наблюдаване, оповестиха в четвъртък от Командването за история и завещание на Военноморски сили, представени от CNN.

USS Harder лежи под 900 метра вода край северния филипински остров Лусон, изправен и недокоснат, като се изключи вредите зад бойната си кула от японска дълбочинна бомба.

Хардър е загубен в борба на 24 август 1944 година, дружно с целия си екипаж от 79 подводничари на шестия си патрул от войната, до момента в който Съединени американски щати се пробват да си върнат Филипините от окупационните японски сили.

Според историята на Военноморски сили на Съединени американски щати Хардър потопява два японски ескортни кораба край полуостров Батаан на 22 август 1944 година и по-късно се насочва на север по крайбрежието на Лусон с две други подводници в търсене на още цели.

В борба с японския ескортиращ транспортен съд CD-22 сутринта на 24 август, Хардър изстреля три торпеда, които пропуснаха и по-късно са потопени от петата офанзива с дълбочинна бомба на японския транспортен съд, съгласно японските записи.

Останките на Harder е доказана от данни, предоставени от плана Lost 52, изпитание, ръководено от Тим ​​Тейлър, основен изпълнителен шеф на Tiburon Subsea, за намиране на 52-те американски подводници, изгубени през Втората международна война. Групата преди този момент е разкрила минимум шест подводници от Втората международна война

„ Благодарни сме, че Lost 52 ни даде опцията още веднъж да почетем доблестта на екипажа на подводницата, сподели Кокс от NHHC. NHHC сподели, че останките са „ последното място за отмора на моряците, дали живота си в отбрана на нацията и би трябвало да се почитат от всички страни като боен гроб “.

Филипините са територия на Съединени американски щати, нападната от Япония тъкмо след нейния удар над Пърл Харбър през декември 1941 година До пролетта на 1942 година американските и филипинските сили на Лусон се предават на силите на Токио и Япония употребява завладения архипелаг, с цел да отбрани линиите си за доставки от изтока Индия и Югоизточна Азия. Но доникъде на 1944 година Съединени американски щати отменяха японските завоевания в Тихия океан и възнамеряваха десанти, с цел да създадат същото във Филипините.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР