Пинчерите са много популярна порода домашни любимци най-вече защото са

...
Пинчерите са много популярна порода домашни любимци най-вече защото са
Коментари Харесай

Причини за агресия при пинчерите

Пинчерите са доста известна порода домашни любимци най-много тъй като са компактни, не заемат доста място и са идеални за градски апартамент. Поддръжката на животното също не изисква специфични грижи, тъй като космената му завивка е къса, няма потребност от ресане и се почиства единствено с влажна забрадка. Не е нужно и постоянно къпане.

Дотук преимуществата на общуване с подобен мъничък домакински питомец наподобяват идеални. Това обаче постоянно е подвеждащо. Съвместното общуване с пинчер напълно не е толкоз безпроблемно.

Кучето е нападателно от време на време и основава проблеми. За да се осъзнае тази му специфичност по-лесно, задоволително е да се спомене, че породата доберман произлиза от пинчерите. Затова и притежателите би трябвало да чакат проблеми от друго естество.

Като се стартира от вероятни спорове сред пичнер с децата в фамилията, проблеми с други кучета или с непознати хора. Малкият сладур в действителност е много нападателен по природа, лае мощно и има нападателен темперамент. Възможно е пинчер да прояви експанзия даже към стопанина, тъй като е твърдоглав и капризен и демонстрира дебелоглав на моменти.

Социализацията на екземплярите от тази порода е от изключителна значимост. Пинчерът е завързак, само че не го осъзнава. Той има самочувствието на огромно и мощно куче и не се бои да се конфронтира с доста по-големи от него четириноги. Ако не бъде държано постоянно под око, дребното безстрашно създание може съществено да пострада, тъй като без боязън се впуска в спорове с всевъзможни кучета на открито.

Важна линия в характера на пинчера е склонността му да господства и той го демонстрира, изключително в случай че е привикнал да му се угажда. Разглезеният пинчер е и по-агресивен по предписание.

 Пинчер

Към децата животното се привързва, само че в случай че са дребни и нямат направени привички за поведение към дребния капризен войник, те може да пострадат при игра с него. Затова породата пинчер не се предлага на фамилии с доста дребни деца.

За да израсне кучето като правдиво, общително и любознателно създание, без прояви на експанзия, е нужна доста работа по образованието и възпитанието на пинчера, които да тушират неприятните страни от характера му, каквато е експанзията, и да се затвърди позитивната страна на личността му.

Ето и с какви животни се схващат пинчерите!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР