Като собственик на котка знаете няколко неща със сигурност: че

...
Като собственик на котка знаете няколко неща със сигурност: че
Коментари Харесай

Как да направим щастливи последните дни от живота на възрастна котка?

Като притежател на котка знаете няколко неща сигурно: че котките са прелестни и невероятни същества, че нищо не може да се съпостави с мъркаща котка в топъл скут и че един ден, за жалост, вашата котка ще ви напусне вечно.

Въпреки това можете да скърбите, като в същото време цените последните моменти с вашия домакински любим. Хубаво е да извършите последните дни на вашата котка щастливи.

Вие ще желаете да извършите всичко по силите си, с цел да накарате котката си да се усеща ценена, когато наближава края на живота си. С помощта на тези хрумвания вашата котка може да има щастливи последни дни:

Дайте ѝ специфични лакомства

За да поддържат тежестта и диетата на котката под надзор при започване на живота, някои притежатели лимитират вкусната храна, която ѝ дават. Когато наближи края на живота си, поглезете я с нещо, което в никакъв случай преди не е опитвала.

Предложете обичаните лакомства и хапки на вашата котка, в случай че към момента има вкус, с цел да извършите последния ѝ ден паметен. Това могат да бъдат дъвчащи бисквити или лакомства с усет на риба.

Не се тревожете за диетичните ограничавания през последните им дни. Оставете вашата котка да яде каквото желае и я поглезете с вкусно лакомство. Дайте им първия усет на сирене, кисело мляко или пържено пиле.

Вместо консервирана храна, за какво не сготвите същинска риба звук за вашата котка?

Въпреки това котки с терминални болести като лимфом и рак може да нямат изцяло работещ стомашно-чревен тракт. В резултат на това някои храни могат да причинят гадене, повръщане или диария при котето. Те също може да нямат вкус в този миг, тъй че помислете дали да им дадете ароматна храна, с цел да ги насърчите да ядат.

Създайте умерено и удобно пространство

 Възрастна котка

Котките към края на живота си може да се усещат неловко. Ето за какво е извънредно значимо да създадете спокойна и тиха среда, с цел да може вашият домакински любим да си почива умерено.

Минимизирайте непознатите гости: Отделете последните дни за вашия домакински любим и не очаквайте гости. Уверете се, че в случай че би трябвало да се срещнете с посетители този ден, те ще бъдат в друга стая от тази, в която спи вашият домакински любим.

Пуснете успокояваща музика

Пуснете класическа музика или звуци като чуруликане на птици, с цел да успокоите вашия домакински любим.

Дръжте храната и играчките близо

Не карайте котката си да се качва и слиза по стълбите, с цел да вземе храна, вода и играчки. Освен това дръжте котешката тоалетна наоколо.

Приглушете ярките светлини: Чувствителността на котката към светлината е шест пъти по-голяма от тази на индивида. Позволете на дневната светлина да влезе в стаята, като повдигнете капаците на прозорците денем. Когато слънцето залезе, превключете на едва осветяване.

Подгответе чисто, комфортно легло

Повечето котки, които са покрай края, може да желаят да спят, тъй че им направете подредено, комфортно легло. Можете също по този начин да поставите нагревателна поставка върху леглото на котката си.

Помислете за медикаменти за болежка: Ако котката ви изпитва болежка и е доста болна, попитайте вашия ветеринарен доктор за рецепта за обезболяващи.

Прекарвайте време дружно

Прекарването на време с вашата котка е измежду най-хубавите способи да накарате вашия домакински любим да изживее последните си положителни дни. Това са дейностите, които можете да предприемете, с цел да се възползвате оптимално от оставащото време.

Правете обичаните си неща дружно

В взаимозависимост от здравето и подвижността на вашата котка, можете да извършите последните дни на вашия домакински любим незабравими, като вършиме обичаните си действия дружно. Каквото и да е, оставете вашия домакински любим да изпита сходни неща за финален път.

Сгушете се до вашия любим

Някои котки желаят да прекарат последните си часове покрай определените от тях хора. Гушкането е превъзходен метод да покажете любовта си, в случай че не желаете вашият домакински любим да поставя доста старания.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР