Първите договори за финансово подпомагане от страна на Община Варна

...
Първите договори за финансово подпомагане от страна на Община Варна
Коментари Харесай

Подписаха първите договори за общинско финансиране на техническата документация за саниране

Първите контракти за финансово подкрепяне от страна на Община Варна при подготовката на техническа документи за саниране на три сдружения на етажните собствености бяха подписани през днешния ден. Те са за две жилищни здания в регион „ Приморски “ - ул. „ Ружа “ бл. 5 и на ул. „ Св. Ирина “ №13, и една в регион „ Младост “ – ул. „ Радост “, бл. 3, вх. Б. Подписите под документите поставиха кметът Иван Портних и ръководителите на управителните препоръки на блоковете, надлежно Стела Бойчева, Радостина Дженкова и Милена Вълкова.

Поздравявам тези прелестни дами, тъй като знам какъв брой старания, време и сексапил са нужни, с цел да получат единодушието на своите съкооператори и да съберат нужните подписи. Надявам се жителите да се възползват оптимално от новата стратегия за саниране, тъй като това касае качеството на живот на хиляди варненци и  ще докара до възстановяване на образа на града, сподели кметът Иван Портних. Той напомни, че при предходната национална стратегия едвам 40 здания във Варна са се възползвали от опциите за саниране, поради операции и неистини, популяризирани сред хората.

Жилищната постройка на ул. „ Ружа “ бл. 5 се състои от един вход, с 64 жилището и РЗП 5580 кв. м. Решението за присъединяване в програмата е взето единомислещо със 100% единодушие на идеалните елементи.

Сградата на ул. „ Св. Ирина “ №13 има от един вход с 41 обособени обекти и РЗП 5300 кв. м.

Сграда в ж.к. „ Трошево “ на ул. „ Радост “, бл. 3, вх. Б има 71 жилища, пространства за общинска детска градина и един обект за стопанска активност - фризьорски салон на партера, с РЗП 6930 кв. метра.

След сключване на тези контракти, сдруженията ще получат средства от Община Варна, които ще покрият разноските за правене на механически паспорти и енергийно проучване. Тази техническа документи е наложителна при кандидатстване за възобновяване на постройките по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд  - етап  I “ по инвестиция „ Енергийна успеваемост в сграден фонд “ на Националния проект за възобновяване и резистентност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР