Пандемията от коронавирус доведе до затваряне на традиционни концертни зали

...
Пандемията от коронавирус доведе до затваряне на традиционни концертни зали
Коментари Харесай

Sony и секси певицата Мадисън Биър представиха технология за виртуални концерти

Пандемията от ковид докара до затваряне на обичайни концертни зали и анулация на всеобщи събития, в които вземат участие поп звездите. Sony обаче реагира на момента и бързо извърши желанията на почитателите, които желаят да участват на концертите на своите идоли, които не изнасят концерти заради стягането на карантинните ограничения.

Разработчиците на Sony, дружно с младата, само че известна американска певица Мадисън Биър, показаха вълнуващ концерт, употребяващ технология за виртуална действителност. Иновацията беше демонстрирана в границите на също по този начин виртуалното тазгодишно ревю CES 2021.
 Sony и секси певицата Мадисън Биър показаха технология за виртуални концерти (ВИДЕО)

Концертът Immersive Reality включва виртуален облик (аватар) на Мадисън Биър, който концертира в зала Sony пред виртуална аудитория. В реалност певицата се показа в студиото в костюм за виртуална действителност. Аватарът на Мадисън Биър извърши няколко фрагмента от идния ѝ албум " Life Support " и песента Boyshit.

За да се реализира завладяващият концерт, бяха употребявани най-модерните технологии в региона на 3D обемните изображения в действително време благодарение на Unreal Engine. Публиката употребява PlayStation VR и слушалки Oculus, с цел да гледа виртуалния концерт.

Според Sony Music Entertainment това е едно „ авангардно и необикновено реалистично преживяване “. От компанията са на мнение, че първия виртуален концерт няма да е единствен и плануват доста да разширят публиката, като им разреши да гледат концертите на водещи звезди от всяка точка на света.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР