Пабло Кареньо-Буста изигра втори пореден труден мач от Откритото първенство

...
Пабло Кареньо-Буста изигра втори пореден труден мач от Откритото първенство
Коментари Харесай

Буста срещна отпор от Корда, но го надигра и си осигури сблъсък с Беретини

Пабло Кареньо-Буста изигра втори следващ сложен мач от Откритото състезание на Австралия, с цел да откри място в четвъртия кръг на конкуренцията. След като в предходния кръг испанецът надви в четиричасова борба против Талон Грикспор, през днешния ден той пречупи съпротивата на Себастиан Корда след 6:4 7:5 (6)6:7 6:3 в мач, който продължи 3 часа и 27 минути.

Играта в откриващата част беше напълно изравнена, а двамата прекосяваха по безапелационен метод през своите сервис геймове. И откакто нямаше никакви признаци, че някой може да осъществя пробив, в самия край Буста сложи напрегнат младия американец и го проби, като по този метод си обезпечи правото да сервира за частта. Световният номер 21 обаче съобщи сервиса си, откакто даже пропусна сетбол, само че още в ответния гейм испанецът сподели нова добра игра при ретур, с цел да отмъкне сета в своя изгода.

Във втората част обстановката на корта продължи да бъде същата, както в откриващата част. Стабилно показване от страна на сервиращите и макар че и двамата в даден миг доближиха до благоприятни условия за брейк, до подобен не се стигна. Повеждайки първи в резултата, Буста взимаше психическо преимущество пред своя противник, което се видя и в самия край. Испанецът поведе с 6:5, а в последвалия си сервис гейм Корда бе извънредно неоснователен в продължителните разигравания, а в добавка на това направи и двойна неточност, което тотално наклони везните в интерес на неговия противник и той удвои задатъка си в обособените елементи.

Sebi stays alive! wins a tight third set, 7-6 (6), to push Pablo Carreno Busta into a fourth. Scores:
— TENNIS (@Tennis)

Двамата започнаха третия сет с сложни подавания, преди да продължат с съвсем брилянтната си игра от линията за начален удар. Пръв до по-сериозно опция доближи международният №43. Корда си обезпечи съвършен късмет да пречупи подаването на Буста и по-късно да сервира за сета, само че ибериецът не трепна и по този начин в последна сметка се стигна до тайбрек. Там 21-годишният американец взе своето и съумя да понижи изоставането си в сетовете след трагичен процес и 8:6 точки.

Четвъртият сет започва с замяна на брейкове сред двамата, преди Буста да се активизира и да се възползва от едва подаване на Корда, повеждайки с 3:2. 30-годишният испанец затвърди изрично водачеството си, а в края показва още един път положителната си игра при посрещане, с което си подпечата продължаването към осминафиналите. Там той ще срещне Матео Беретини, който по-рано през днешния ден в профил Карлос Алкарас.

Pablo Carreño Busta beats Sebastian Korda 6-4, 7-5, 6-7(6), 6-3 to reach the last 16 of the for the 3rd time in his career.

The last one ended in chaotic fashion.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР