Каспър Рууд записа своята 35-та рекордна победа за сезона, като

...
Каспър Рууд записа своята 35-та рекордна победа за сезона, като
Коментари Харесай

С две победи в един ден: Рууд надви екзекутора на Джокович и за трети път е шампион в Женева!

Каспър Рууд записа своята 35-та рекордна победа за сезона, като е безспорен водач по този индикатор за 2024-та. Скандинавецът трябваше през днешния ден да изиграе два мача на надпреварара в Женева, с цел да се поздрави с 12-тата си ATP купа в своята кариера, като това е общо трети успех за международния номер седем в швейцарския град и сигурно Рууд се подрежда измежду огромните любимци за трофея на идния Ролан Гарос.

Норвежецът първо реализира страховит поврат над Флавио Коболи в 1/2-финалите, осъществявайки поврат от 1:4 в решителния сет (след избавен мачбол), а няколко часа по-късно надделя екзекутора на Новак Джокович, а точно Томаш Махач, за който това беше дебютен край в ATP Тура - 7:5 6:3 за 1 час и 45 минути игра. Така Рууд завоюва втора купа от началото на клей сезона, откакто стана първенец и в Барселона, а също така беше финалист в Монте Карло и 1/2-финалист в Ещорил.

Началото беше доста мощно за Махач, който проби на нула в третия гейм и нямаше проблеми да задържи преднината си до 5:3 в своя изгода. Изглежда обаче напрежението тогава пристигна допълнително за чеха, който се намираше в напълно нова за себе си позиция, като той пропусна сетбол и оттова насетне последва серия от 4 следващи гейма в интерес на скандинавеца, чиято доста усъвършенствана игра го изведе до спечелването на този толкоз оспорван сет.

Втората част стартира по сходство на първата, само че този път ранният пробив беше в интерес на втория подложен, а това реши изхода на срещата, тъй като любимецът не трепна и с лекост задържа своя задатък, с цел да постави ръцете си за трети път върху купата в Женева!

Casper Ruud survives a crazy Saturday, saving a match point in the semifinal and then beating Tomas Machac in the final 7-5, 6-3 to win his 12th career title.

2nd in 2024

3rd in Geneva (2021, 2022, 2024).

Hope he arrives fit in Paris. Surely one of the title favorites.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР