Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се шегува, когато

...
Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се шегува, когато
Коментари Харесай

Зверев: Помислих, че е шега, че ще играя с Надал в първия кръг на Ролан Гарос

Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се майтапи, когато го уведомил, че ще играе против 14-кратния първенец Рафаел Надал в първия кръг на " Ролан Гарос ", който започва в неделя.

Надал, който съвсем не е играл тази година поради серия от травми, ще направи последното си присъединяване на обичания си шампионат, където господства от съвсем две десетилетия.

Зверев остава любимец след измъчвания от контузии испански деец, който този сезон е непоставен в Париж поради ниското си класиране в ранглистата.



Това ще бъде първата среща сред двамата от полуфинала в Париж през 2022 година, когато Зверев се отдръпна поради травма, а Надал стигна финала и завоюва 14-ата си купа след победа над Каспер Рууд.

" Бях на корта с Андрей Рубльов на подготовка и откакто сесията завърши, брат ми ми сподели, че играя с Надал “, показа Зверев, полуфиналист през последните три години.

" Всъщност мислех, че се майтапи първоначално. Но по-късно, да, оказа се истина. Исках да играя Рафа най-малко още един път в моята кариера, тъй като не желая последният ми спомен от дуелите против Рафа да е по какъв начин напущам корта в инвалидна количка. В идеалния случай бих желал да играя с него в последния стадий на шампионата. Жребият е сложен, само че е сложен и за двама ни. Ще забележим по какъв начин ще е в понеделник ", сподели още Зверев.



Специалисти упрекнаха уредниците, че Надал не е подложен в схемата, поради върха му на Ролан Гарос, само че Зверев сподели, че уредниците нямат различен избор, с изключение на да се придържат към ранглистата на ATP.

" Разбира се, мога да ви подсигурявам, че нито Джокович, нито Алкарас, нито Синер желаеха да играят против Надал още в първия кръг. Аз също, само че жребият по този начин отреди ", добави Зверев.

" Очаквам да срещна Рафа Надал в най-хубавата му форма. Очаквам да играе най-хубавия тенис, който постоянно е играл на този корт. Такава е моята конфигурация за този мач ", добави Зверев.

Германецът увери, че идният правосъден развой против него няма да повлияе на играта му на Откритото състезание на Франция.

Четвъртият в схемата Зверев ще се изправи пред съда по обвинявания в домашно принуждение.

" В края на краищата аз в действителност имам вяра в немската правосъдна система “, сподели 27-годишният тенисист, който не би трябвало да участва на започващия другата седмица развой в Берлин.

" Вярвам, че няма да изгубя това дело. Няма безусловно никакъв късмет да го направя. Ето за какво мога да играя умерено и мисля, че резултатите ми напоследък го демонстрират ", сподели още Зверев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР