Суперсблъсъкът между Рафаел Надал и Александър Зверев се очертава да

...
Суперсблъсъкът между Рафаел Надал и Александър Зверев се очертава да
Коментари Харесай

Миша Зверев: Брат ми е по-бърз и физически подготвен от Надал; може да спечели и в 3 сета

Суперсблъсъкът сред Рафаел Надал и Александър Зверев се обрисува да е най-очакваната среща в първия кръг на Ролан Гарос. В повтаряне на полуфинала на конкуренцията от Големия шлем във Франция от 2022-ра, където се случи и злополучната травма на германеца, извадила го от игра за цялата останала година, международният номер 4 влиза, като любимец в идния дуел, само че 14-кратният първенец на Париж не трябва да бъде отписван никога, когато приказваме за конкуренцията в Париж.

По мотив дълго чакания мач сред двамата тенисисти, приказва братът на Саша, Миша Зверев, който е някогашен представител на топ 25, а сега работи за Евроспорт. По-големият брат Зверев показа следното забавно мнение по въпроса:

" Тричасовият мач, който приключи без осъществен мачбол, тъй като Саша се контузи, се състоя преди две години и към този момент брат ми го е преодолял. След това той беше отвън игра в продължение на 6-7 месеца, а Рафаел Надал завоюва последната си купа от Откритото състезание на Франция, само че в този момент те ще играят още в първия кръг, а нещата са доста по-различни.

Саша е подложен, а Рафа е отвън топ 100 за първи път от повече от 20 години. Всички ме питат: " Миша, какво ще стане? Как мислиш? " Винаги съм вярвал, че Саша можеше и трябваше да завоюва оня полуфинал. Този път обаче няма какво да го спре, тъй като Рафа стана малко по-бавен, а физическата му форма към този момент не е същата. Бързината и физическото положение ще са съществени преимущество на брат ми.

Ударите на Надал може и да са същите, само че огромният въпрос е дали той може да ги приложи в пет сета. Мисля, че спечелилият в последна сметка ще бъде Саша и се надявам всичко да завърши в три сета. Смятам, че е кадърен да го направи.

Въпреки всичко, това ще бъде доста сложен мач - може би не толкоз от игрова позиция, колкото от прочувствена такава, тъй като може да бъде и финален мач на Рафаел Надал в Париж. Публиката в действителност няма да може да реши дали желае да види страховит мач или просто Рафа още веднъж да завоюва на " Филип Шатрие ".

И двамата ще влязат на корта с доста кураж, раздразнителност, само че и със странното чувство, че ерата на Рафаел Надал може да завърши точно на алената настилка в Париж. " - добави Миша.

Източник: Евроспорт 

Mischa Zverev backs his brother to beat Rafa Nadal at Roland Garros, ‘He will win it because Rafa has become slower and his physical condition is no longer the same’

“Everyone asks me: Mischa, what do you think about the match? Sascha could and should have won the 2022 match.…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР