Рафаел Надал проведе своята пресконференция преди началото на участието си

...
Рафаел Надал проведе своята пресконференция преди началото на участието си
Коментари Харесай

Надал: За пръв път нямам физически лимити; мога да победя всеки и сега остава да го покажа

Рафаел Надал организира своята конференция преди началото на присъединяване си в Ролан Гарос, което ще бъде обещано със суперсблъсък против Александър Зверев, а почитателите на Матадора несъмнено могат да извлекат позитиви от чутото, защото 14-кратният първенец звучи по-уверен по отношение на изказванията си от предходните шампионати и това несъмнено е чудесна насочна точка, която да му послужи за един мощен и нескончаем рейд във френската столица.

" Има огромна опция това да е последният ми Ролан Гарос, само че няма да ви кажа, че това е по този начин сигурно, тъй като не мога да предвидя бъдещото и би трябвало да видя по какъв начин ще се усещам през идващите месеци, когато към този момент ще мога да ви дам отговор на този въпрос. Просто не ми се желае да затварям изцяло вратата, защото обичам този спорт и е прелестно да пътувам дружно със фамилията си. Надявам се да ме разберете и да ми дадете още малко време.

Преминах през доста тежка травма и през последните две години съвсем непрестанно страдах, само че свга към този момент се усещам по-добре и несъмнено тенисът ми е на по-високо равнище по отношение на преди няколко седмици. Най-радващото е, че за пръв път не чувствам лимитираност в придвижването си по корта, откогато се завърнах в игра. Чувствам се доста конкурентен в тренировките и знам, че мога да победя всеки, само че към този момент не съм съумял да го придвижи на корта в подготвителните мачове.

Няма какво да приказваме за жребия. Очаквах такава рекация, когато разбрах, че ще играя против Саша. Тази година съм непоставен и това е част от специалността.

Това място е магично за мен. Ако в сърцето си нямах никаква вяра, че мога още веднъж да имам триумф тук и да основа нови красиви мемоари, то нямаше да бъда пред вас в този момент. Все още имам мотивацията и тая една дребна вяра, че в действителност мога да се показва добре тук. Мога единствено да благодаря за цялата обич, която получих от другите играчи, уредниците и цялата тенис, както и спортна общност. Горд съм, че ще оставя позитивно завещание на Ролан Гарос, в случай че това се окаже последното ми присъединяване " - показа 22-кратният " мейджър " притежател пред медиите.

" Is it my last Roland-Garros? It’s very probable yes, but I can’t confirm at 100%. I don’t want to close the door. "

Rafael Nadal in press conference
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР