Отношенията са като лист хартия: смачкаш ли ги веднъж, никога

...
Отношенията са като лист хартия: смачкаш ли ги веднъж, никога
Коментари Харесай

9 фрази, които е по-добре никога да не произнасяте

Отношенията са като лист хартия: смачкаш ли ги един път, в никакъв случай няма да им върнеш предходния им тип, колкото и да се стараеш. Думите могат да извисяват, само че и да ви сгромолясат в бездната на неприятните връзки. Затова би трябвало да се отнасяме доста деликатно към тях. Едни и същи изречения могат да наподобяват изцяло безобидни на тези, които ги произнасят, и в това време да наранят тези, за които са предопределени. Ето девет изречения, които е най-добре да изхвърлите вечно от речника си!

1. „ Това не ми влиза в отговорностите, не ми заплащат за това ”

Най-разпространените „ скатавания ” от работа, само че в 99% от случаите провокират неспокойствие и показват само вашето безразличие. А шефовете постоянно поясняват равнодушието като безнаказаност. Затова, по-добре кажете: „ Днес имам доста задания, с кои да стартира? ”

2. „ Зает съм/ Нямам време ”

Подобни отговори са на първо място симптом на неприятно образование. Етиката би дала отговор в такива случаи по този начин: „ Моля, да ме извините, само че по-късно започваме заседание и би трябвало да ходя. Да се чуем след час ”.

3. „ Може би звучи неуместно, но… ”

Подобно „ въведение ” слага изначално под подозрение обосноваността на това, което се каните да кажете. Забранете си да произнасяте тази фраза.

4. „ Не се обиждайте, но… ”

Звучи като предизвестие, че следва нещо неприятно. И също така, създавате предпоставки вашият събеседник да одобри думите ви като обидни. Изтървете ли тази фраза, по-добре незабавно сменете посоката на диалога.

5. „ Поналяла си се! ” или „ Ау, какъв брой си отслабнала! ”

Теглото е сензитивна тематика за доста хора. По принцип, хората не одобряват елементарно измененията, които се случват с тялото им. Коментари от този жанр могат съществено да наранят самочувствието им. По-добре кажете ” „ Изглеждаш ужасно! ”

6. „ Добре изглеждаш за годините си ”

Може би си мислите, че вършиме комплимент, само че по-вероятно е да сте огорчили обекта на вашите похвали. Тази фраза може да се изтълкува като злобничък намек за възрастта, нещо от сорта на „ спрямо другите старци на твоите години… ” Кажете просто: „ Изглеждаш превъзходно ”.

7. „ Все същият репертоар! ”

Старайте се да не слагате етикети. Вместо конфликтни изречения, бихте могли да кажете: „ Разстроен/а съм, тъй като още веднъж не си направил/а това, за което те помолих. Какво да създадем, с цел да не се случва повече по този начин? ” С използването на „ аз ” формата в първата част на фразата насочвате вниманието към това по какъв начин се чувствате, а не че вашият сътрудник е неприятен. Това е тласъкът, който може да го задвижи да в профил проблем, който ви безпокои.

8. „ Ако в действителност ме обичаше, нямаше да/ щеше да… ”

Така не просто манипулирате колегата си, само че и му показвате, че сте недоволни от отношението му към вас. Едва ли това би направило връзката посред ви по-стабилна. По-добре кажете: „ Щях да се усещам по-добре, в случай че можехме да… ” Най-добрият метод връзките да бъдат непокътнати продуктивни е просто да обясните за какво сте смутени и по-късно да предложите решение.

9. „ Беше прекомерно добра за него/ прекомерно добър за нея ”, „ Много се веселя, че се отърва от нея/ от него ”

Вярвате, че това е целебна разтуха за ваш непосредствен след любовна разлъка, само че не си давате сметка, че може да схване тази фраза като засегнатост за неговия усет и удостоверение, че не схваща от хора. Вместо това използвайте: „ Той/Тя губи доста! ”

Инфо: Lifehacker

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР