Времето ви е ограничено, така че не го губете, живеейки

...
Времето ви е ограничено, така че не го губете, живеейки
Коментари Харесай

3-те въпроса на Стив Джобс. Отговорете си, за да разберете дали сте щастливи в живота

Времето ви е лимитирано, тъй че не го губете, живеейки живота на някой различен “. Съоснователят на Apple изрече тези думи пред випуска на Станфордския университет през 2005-та година. Малко преди тази гала, Стив Джобс беше диагностициран с рак на панкреаса и му оставаха шест месеца живот.

कुत्रे माणसांना का चावतात? कुत्रा चावल्यावर तातडीनं काय करावं?

Изправянето пред личната му гибел му беше втълпило значимостта на това да живее допустимо най-хубавия живот.  И това обръщение той съобщи на неотдавна приключилите и на останалия свят. Този ден доста от нас отвориха очите си за в действителност значимите неща от живота.

Според  Стив Джобс всеки трябва да си зададе три основни въпроса, които биха изяснили каква е обстановката в живота му. С тези три въпроса може да се разбере дали прави каквото би трябвало с времето, което му е обещано.

Представяме ви трите въпроса, с цел да можете да си ги зададете и вие. Не е належащо да сте изобретили iPhone или да сте основали Apple, с цел да живеете щастливо. Достатъчно е просто да вършиме това, което постоянно сте желали и да се възползвате от плодовете на труда си.

1. Живея ли живота, който желая и правя ли работата, която желая?

2. Ако през днешния ден беше последният ден от живота ми, щях ли да желая да върша това, което ще направя през днешния ден?

3. Правя ли това, което ми харесва?

1. Живея ли живота, който желая и правя ли работата, която желая?

Изправен пред неизбежността на гибелта, нещо мощно се промени в Стив Джобс. Той стартира да живее всеки ден сякаш е финален. Мисълта за това какъв брой малко време ни остава на Земята не е депресираща. Напротив, предизвиква ни да използваме това време по допустимо най-смисления метод.

Стив Джобс сподели, че изправянето пред гибелта му е „   най-важният инструмент, който открих, с цел да ми помогне да вземам огромните решения в живота Нашите страхове, провали и нашата горделивост избледняват пред лицето на гибелта, оставяйки единствено това, което е в действителност значимо.

2. Ако през днешния ден беше последният ден от живота ми, щях ли да желая да върша това, което ще върша през днешния ден?

Това е въпрос, който Джобс сподели, че си е задавал всеки ден, откакто е бил диагностициран със смъртоносната болест. Главният изпълнителен шеф на Apple сподели: „   Когато отговорът е „ не “ в продължение на доста дни поред, то аз знам, че би трябвало да трансформира нещо. И в случай че си задавах същия въпрос всеки ден през този стадий от моя живот и кариера, отговорът щеше да бъде изрично „ да “.  “.

Насърчаваме ви да извършите същото. Бъдете подготвени да се изправите лице в лице със себе си и да си зададете тъкмо този въпрос, когато започнете деня си. Обърнете внимание на това, което минава през мозъка ви, когато се изправите самичък против възприятията си.

Ако сте правилни на себе си, може да е ужасно да признаете, че не живеете живота, който желаете, само че това е единственият метод да се насочите към намирането на нещо ново, нещо, което може да бъде вашето същинско предопределение.

 Стив Джобс и ябълката

3. Правя ли това, което ми харесва?

Както Стив Джобс споделя – да живееш живота на някой различен значи да пропилееш личния си. Вместо това е най-добре да намерите ролята, която сте предопределени да играете и е единствено ваша. И той знае какво говори… Много от вас четат тази публикация посредством негово откритие –  iPhone  .

Трябва да откриете какво обичате да вършиме. Работата ще заеме огромна част от живота ви и единственият метод да бъдете в действителност задоволени е да вършите това, което смятате, че е ужасно. А единственият метод да вършите страхотна работа е да обичате това, което вършиме.

Проучване, оповестено в Harvard Business Review откри, че с цел да бъдат изцяло ангажирани и щастливи, хората би трябвало да усещат, че работата им има значение и че техният принос оказва помощ за постигането на нещо значимо.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР