Грузинска парламентарна комисия отхвърли ветото на президента върху законодателството за

...
Грузинска парламентарна комисия отхвърли ветото на президента върху законодателството за
Коментари Харесай

Грузинската парламентарна комисия отхвърли ветото на президента върху закона за медиите

Грузинска парламентарна комисия отхвърли ветото на президента върху законодателството за „ задграничните сътрудници “, което провокира всеобщи митинги от седмици.

Ходът на правосъдната комисия на Народното събрание дефинира опцията за гласоподаване на цялостния законодателен орган във вторник, с цел да се преодолее ветото на президента Саломе Зурабишвили върху мярката, която съгласно нея и други критици ще ограничи свободата на медиите и ще попречи на възможностите на Грузия да се причисли към Европейския съюз.

Законът ще изисква новинарските медии и неправителствените организации, които получават повече от 20% от бюджета си от чужбина, да се записват като „ изпълняващи ползите на непозната мощ “. Противниците го жигосват като „ съветския закон “, тъй като наподобява на ограничения, прокарани от Кремъл.

Г-жа Зурабишвили наложи несъгласие на закона на 18 май, откакто беше признат в Народното събрание от депутати от ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ и нейните съдружници. Този блок има задоволително гласове в парлам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР