Кои са онези пловдивчани, които с действията си са направили

...
Кои са онези пловдивчани, които с действията си са направили
Коментари Харесай

Добрите хора са сред нас - нека ги посочим! Пловдив започна търсенето на своите малки герои

Кои са тези пловдивчани, които с дейностите си са създали света едно по-приветливо място? Останаха ли будители, които се борят за публични дела? Кои са безкористните пазители на положителното, останали скрити всред злободневните тематики, които вълнуват обществото?
Прочетете още
В търсене на отговори Пловдив за 14 година търси съдействието на жителите, които в идващите три седмици могат да посочат своята номинация за такава персона. Предложения ще се събират под алената шатра, конфигурирана пред постройката на общината. Към нея към този момент се стекоха и първите запалянковци. В описите откриваме посланията на десетки деца, показали „ мама и баща “ за най-хубавите хора, които познават. Възрастни пък предлагат главно културни и просветителни дейци от Пловдив, които ги стимулират да се развиват и израстват като персони.



Сред вдъхновителите бяха посочени зам.-директорът на АМТИИ-Пловдив проф. Антон Андонов, шефа на СУ „ Св.св. Кирим и Методий “ Таня Николова и още други.

В края на състезанието свторитетно жури ще селектира част от номинираните пловдивчани, които ще бъдат отличени на публична гала.

„ Доброто няма метод да не промени хората. То е заразно. Виждала съм хора, на които благодариш, и те разцъфват и се стараят още повече “, призна радетелят на самодейността Йорданка Петкова. Тя показа, че с всяка минала година номинациите за положителни пловдивчани стават от ден на ден: „ Пловдив стартира да обръща внимание на положителните действия. Пък и имаме потребност “, заключи тя.

„ Аз съм сигурен, че хората, които всекидневно правят добрини, нямат потребност от тази гласност. Но ние като общество имаме потребност от това да вършим известни техните положителни образци и да ги следваме. Гласност би трябвало да се дава на сходни неща “, съобщи кметът Костадин Димитров, под чиято закрила се организира събитието. Той също се отби в шатрата, само че не уточни собствен претендент. Вместо това документално отпрати обръщение за триумф на самодейността „ Пловдив-град на положителното “ и моли: „ Добрите хора са измежду нас. Нека ги посочим! “.

Своите оферти може да посочите и онлайн тук: 



Той показа, че неотдавна жител е направил доброта по отношение на него, откакто при теглена на пари от банкомат не запомнил парите в него. „ Една жена ме настигна с пачката. Друг път са ми прибирали портфейла с мола. Виждал съм доста образци за положително, значимото е да благодарим на тези хора, с цел да ги подтикваме.

В церемонията по разкриване на 14. издание на " Пловдив-град на положителното " се включиха децата от фолклорен танцов отбор “Тракийска младост ” към СУ “Любен Каравелов ”, вокална група “Дановци Певци ”, танцов отбор към СУ “Христо Г. Данов ”, школа по типичен и съвременен балет към НЧ “Никола Вапцаров ”, фолклорна групировка " Жарава ", солисти от музикален център " Мюзик арт " и състезателен клуб " Енерджи ".



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР