Откакто строим демокрацията, все ни управляват с контрадезинформация. Постоянно се

...
Откакто строим демокрацията, все ни управляват с контрадезинформация. Постоянно се
Коментари Харесай

Руската федерация е вредна за вашето здраве. И физическото, и политическото

Откакто строим демокрацията, все ни ръководят с контрадезинформация. Постоянно се пускат подправени вести, които в най-хубавия случай се опровергават след известно време.

Принципът е непрекъснат, методите се сменят. Резултатът обаче е един – живеем в някакъв Туин Пийкс, където совите не са това, което са. Накрая никой не знае кое е реалност и кое – небивалица. Което е и задачата на занятието.

Нека разгледаме двата абсурда с съветски привкус през последните дни – отравянето вид „ Скрипал “ в България и евентуалната опасност от хибридни офанзиви по време на изборите.

Какво знаем сигурно за отравянето?

Трима български жители са отровени с вещество, което съгласно управляващите би могло да е пестицид, само че съгласно медиите би могло и да е военен токсичен газ. Пострадалите български жители напълно не са инцидентни и имат съществени учредения да подозират, че са уязвили съветски ползи – било със договорка за спецпродукция с Украйна, било с покупката на оръжейния цех „ Дунарит “. Още повече, че един от главните обвинени за отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал е бил в България и то не един, а три пъти. И датите на две от визитите му необичайно съответстват с дните на отравяне на притежателя на „ Дунарит “.

На фона на всичко това органите, които би трябвало да проверяват това злокобно закононарушение, мълчат като партизанин на разпит, макар че една от жертвите – Емилиян Гебрев, непрестанно подвига звук по въпроса в пресата. Активизират се едвам когато със абсурда се заемат задграничните медии, които го слагат в много противен подтекст – възможна връзка с отравянето на Скрипал. И са принудени да се заемат с спешен PR, който би трябвало да ни убеди, че през миналите четири години те доста са работили, нищо че не им проличава.

Така разбрахме, че проверяващите са наблюдавали пътя на руколата до раждането ѝ на полето. Но не са отделили същото внимание на другия обвинен – кафето.

Разбрахме, че са положили доста старания за определяне на отровата. Но не са се заинтересували от отчета на финландската химическа лаборатория, поръчан от лекарите от ВМА.

Разбрахме, че следствието е спряно след няколко месеца, тъй като не е открит причинителят. Но остана загадка дали въобще е имало обвинен и дали е разследвана съветската връзка, за която през цялото време алармира жертвата.

Разбрахме, че следствието е обновено по искане на жертвата след отравянето на Скрипал, тъй като Гебрев се усъмнил, че двете закононарушения доста си наподобяват. Но не стана ясно за какво проверяващите са „ проспали “ тези прилики, макар че партньорските английски служби са им дали цялата налична информация, която сигурно е повече от обществено известната. В случая българските сътрудници освен че не са създали очевидната връзка, само че и демонстративно омаловажиха работата на английските си сътрудници. Нали помните, че България бе една от дребното страни в Европейски Съюз, които не изгони съветски дипломати, тъй като се нуждаела от още доказателства преди да предприеме сходна стъпка. Което приказва или за несръчност, или за бойкот.

Разбрахме, че в действителност един от заподозряните за отравянето на Скрипал – някой си Сергей Федотов, е бил три пъти в България, като два от тях съответстват с интервалите, когато Гебрев е заставен да влезе в болница поради внезапно утежняване на здравето. Но не разбрахме за какво проверяващите изрично отхвърлят версията, че двата обстоятелството са свързани. Може би, тъй като Федотов е почитател на катедралата „ Александър Невски “ и не пропуща случай да ѝ се възхити персонално?!

Всичко това приказва единствено за едно – някой настойчиво се пробва да ни пробута паралелна действителност, смесвайки обстоятелства и измислици, в очакване на по-сериозни разкрития в идващите седмици.

Така или другояче, сигурно Русия е нездравословна за вашето здраве!

Долу-горе сходна е обстановката и по втория сюжет – неочакваното просветление на ГЕРБ, че Русия ще се намеси в изборите за европарламент и че би трябвало да сме подготвени за хибридни офанзиви.

Първо, съветските тролове от дълго време са тук и няма потребност да се прави особено следствие по въпроса. Достатъчно е да се види кой по какъв начин се вихри под всяко мнение, което се отклонява от правата линия на Кремъл. Те дори си пуснаха напътствията за деяние в един конгрес, в случай че някой към момента се чуди по какъв начин да ги разпознава. Така че проектът за неутрализирането им трябваше от дълго време да е преведен в деяние, а не занапред да се умува да го има ли въобще.

Второ, няма особена потребност някой особено да нападна уеб страниците на българските институции. Те от време на време се самосаботират и блокират цялата страна за дни, че и седмици наред. И повода за това не е, че създателите им са скрити лимонки на Кремъл, а че електронното държавно управление се гради върху елементарна несръчност и корупция.

И трето, най-важното – кому выгодно? Коя от партиите, които имат късмет да пратят народен представител в европарламента, накърнява съветските ползи?

ГЕРБ, която прави всичко допустимо да затвърди съветския енергиен монопол, като пази „ Турски поток “ и реанимира АЕЦ „ Белене “, обратно на всякаква икономическа и финансова логичност?

Българска социалистическа партия и президента Радев, които скачат по команда на Решетников и са срещу всевъзможни европейски полезности, без значение дали става дума за Истанбулската спогодба или за обстановката във Венецуела?

Движение за права и свободи, чийто главен бизнес мотор е сътрудник на най-разнообразни съветски компании в името на вторичното плячкосване на остатъците от КТБ?

Или „ патриотите ” и „ Воля “, които се снимат с горделивост по конгресите на „ Единна Русия “?

Очевидно е, че някой се пробва авансово да се изкара жертва и да си сътвори оправдание за вероятно неособено положително показване на изборите. И да сътвори паралелна действителност, в която причина за неприятния резултат не са корупцията, некадъността и шуробаджанащината, а някакъв имагинерен външен зложелател, който пречи на ръководещите да берат плодовете на своите „ триумфи “.

Едно е несъмнено – Руската федерация е нездравословна и за вашето политическо здраве!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР