Пазарите и финансите процъфтяват, когато звучат умно. Но на хапки

...
Пазарите и финансите процъфтяват, когато звучат умно. Но на хапки
Коментари Харесай

Инвестиционна тема за деня: не премисляйте

Пазарите и финансите процъфтяват, когато звучат мъдро. Но на хапки и вино на скорошно събитие, двама професионални мениджъри на фондове признаха, че тяхната огромна капиталова теза сега е следната: пазарът желае да върви нагоре. Не го премисляйте.

Да, неприятно е да се приказва за „ пазара “ като за човек. Не, това не е доста комплициран разбор. Но в последно време това е необятно публикуван светоглед, дотолкоз, че Goldman Sachs тази седмица съобщи, че неговият знак за рисков вкус - мярка за възторг за риск в необятен диапазон от класове активи - е покрай върховете си от 2021 година и се придвижва към най-високи равнища от 1991 година насам.

Подобно оптимистично въодушевление изнервя пазарните фанатици. Намирисва на блаженство и се изпича в спомагателна накърнимост към шокове от напредък или лихвени проценти или някой от другите фактори, които блъскат цените на активите. „ Това може да съставлява ограничаване на скоростта за рискови активи през лятото “, споделиха анализатори на банката. 

Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР