Народното събрание и Министерство на отбраната съобщават, че шефът на

...
Народното събрание и Министерство на отбраната съобщават, че шефът на
Коментари Харесай

Столтенберг пристига у нас за сесията на Парламентарната асамблея на НАТО, Народното събрание е домакин

Народното събрание и Министерство на защитата оповестяват, че шефът на НАТО Йенс Столтенберг идва в София, за Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се организира от 25 до 27 май в София. Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще вземат участие в пролетната сесия, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание, което е хазаин на форума. Участниците ще обсъдят основни тематики с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон. Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Предвижда се участниците в пролетната сесия да бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а чрез видеоконферентна връзка послание да насочи министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров.

В работата на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София за първи път ще вземат участие шведски парламентаристи откакто страната стана пълновръстен член на Алианса. Във форума е планувано изявление да има и ръководителят на Народното събрание на Швеция Андреас Норлен.

На срещата си в София парламентаристите от страните членки на НАТО ще обсъдят и одобряват решения по молбите на Малта и на Косово да станат делегации на асоциирани членове. Сред тематиките на форума ще бъдат и провокациите в страните от Западните Балкани, наред със тактики за поддръжка на сътрудници в риск и усилване на ангажираността с Глобалния юг.

Българска телеграфна агенция напомня, че тази година България отбелязва 20 години участие в НАТО. На 29 март 2004 година във Вашингтон България подава документите си по присъединението към Северноатлантическия контракт и с това става част от политическия и боен съюз НАТО. Заедно със страната ни се причисляват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.
 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР